İlk mezunlarını veren Workup, ikinci dönemine seçtiği 6 girişimi açıkladı

İş Bankası’nın ana desteği ile girişimciliğin en önemli merkezlerinden Kolektif House Levent bünyesinde Ömer Erkmen’in baş mentorluğu ve hali hazırda girişimlere yatırımlar yapan ve hızlandırıcı destekler veren Hackquarters ekibinin koordinasyonu ile yürütülen Workup Girişimcilik Programının yeni girişimleri seçildi.

Programa başvurular workup.ist’te yer alan chatbot aracılığıyla alındı ve 2.100’ün üzerinde başvuru geldi. İlk değerlendirmeler sonucunda birebir görüşmeye uygun görülen girişimler, sunum yapmak üzere Kolektif House’a davet edildi.

Workup ekibi, program girişimleri, program mezunları ve mentorların de katıldığı sunum günlerinde, ön elemeyi geçen 20 girişim, faaliyet alanlarını, takımlarını, hedeflerini, çözmeyi planladıkları problemleri ve programdan beklentilerini paylaştılar. Tüm Workup ailesinin katıldığı oylama sonucunda en çok oy alan 6 girişim programa kabul edildi.

Değerlendirme sürecine, program girişimleri, program mezunları ve mentorlar de dahil edilerek çok yönlü bir seçim sonrası yeni adaylar belirlenmiş oldu.

Peki yeni dönem için Workup girişimleri nasıl seçildi?

24 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen ilk Demo Day ile mezun olan girişimlerden Boostfy ve E-Kira’nın kurucu ortakları Buğra Kaan Ayaz ve Berkay Yavuz program mentorları arasına katıldı. Workup programında geçirdikleri 6 aylık süreç boyunca edindikleri bilgi ve deneyimleri yeni girişimler ile paylaşarak Workup kültürünün devam etmesine katkı sağladılar.

Programa seçilen girişimler 6 aylık program süresince alanında uzman kişiler ve banka yöneticilerinden düzenli şekilde mentörlük desteği alarak, iş fikri geliştirme, yalın girişimcilik metotları, araştırma ve müşteri geliştirme, ekip kurma ve yönetme, hukuk, finans ve muhasebe, sunum teknikleri, satış ve pazarlama, devlet hibeleri ve teknik konularda ücretsiz danışmanlık hizmetine erişecekler. Girişimler, aynı zamanda birer Kolektif House üyesi olduğu için, Kolektif House’un sunduğu tüm etkinliklere katılım, ayrıcalıklardan yararlanma ve networking yapma fırsatına da sahip olacaklar. Bunların yanında İş Bankası ve iştirakleri ile iş birliği yapma, müşteri ve geniş iş ortağı ağına erişim imkanına da sahip olacaklar.

Workup Girişimcilik Programı ikinci döneme seçilen 6 yeni girişim:

  • Coingo: Crypto paralardaki olağandışı hareketleri kullanıcılarına haber veren bir chatbot.
  • Pacer: Şirketler için çalışan eğitimlerinin yönetilmesi ve kurumlar için eğitim ve topluluk yönetimi uygulaması.
  • KolayFit: Spor eğitmenleri ile potansiyel müşterileri buluşturan pazaryeri platformu.
  • Leafinbox: Şirketler için e-imza destekli elektronik belge yönetimi platformu.
  • Tarlamvar: İnsanları ağaç sahibi yapan, bu ağacın gelişimini platform üzerinden takip ettikleri ve hasat zamanı kendi ağacının ürünleriyle buluşturan, çiftçiyi kalkındıran sosyal girişim.
  • Glamy: Kullanıcıların birbirlerine kıyafet, ayakkabı veya aksesuar kiralamasını sağlayan P2P pazaryeri platformu.

Güncel İçerikler