Citymapper: İstanbul’daki ücretsiz servisleri gösteren uygulama

Otobüs, metro, metrobüs, minibüs, dolmuş, vapur, taksi ve yaya olarak en hızlı uygun rotaları oluşturan Citymapper, İstanbul’da üniversiteler, alışveriş merkezleri ile şehirler arası taşımacılık yapan turizm firmalarına ait tüm rotaları kullanıcılarına sunarak, ücretsiz taşıma hizmeti veren servisleri gösteriyor.

Citymapper’dan yapılan açıklamaya göre, kentte öğrencilere ya da müşterilere ücretsiz olarak servis (shuttle) hizmeti veren 300’den fazla üniversite, alışveriş merkezi, market, hastane, belediye ve otobüs şirketiyle bunların sunduğu binlerce rota bulunuyor.

İstanbul’da saha çalışması yaparak kurumlar ve yolcuları arasındaki iletişim sorununu güçlendirmek için eski nesil çözümlerin yerini alacak bir platform oluşturan Citymapper, uygulamaya başlangıç olarak Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Viaport, Palladium, Mall of Istanbul, Emaar Square ve Pamukkale Turizm’e ait tüm durakları ve rotaları kullanıcılarına sunacak ve gelen talepleri değerlendirerek diğer popüler ücretsiz servisleri de eklemeye devam edecek.

Citymapper neyi çözüyor?

Kullanıcılar ücretsiz hizmet veren servis araçlarını, servislerin tahmini olarak hangi dakikada, hangi duraktan geçtiğini ve hangi rotayı izlediğini uygulama üzerinden görebilecek ve servisler ile diğer toplu taşıma seçeneklerini birleştirerek okuldan eve ya da evden otogara yolculuk yapabilecek.

Citymapper Türkiye Genel Müdürü Erhan Erdoğan, ulaşım pazarının en önemli pastalarından biri olan servis sektörü teknolojinin gelişmesiyle birlikte dönüştüğünü ve akıllandığını belirtti.

Erdoğan, İstanbul’da 750 bini öğrenci olan 4 milyondan fazla vatandaşın faydalandığı ücretsiz servisleri uygulamaya eklediklerine dikkati çekerek, “Kullanıcı sayımız arttıkça İstanbul’u daha iyi tanımaya başladık. İstanbul’da topladığımız büyük veri sayesinde hem ulaşım ağındaki eksiklikleri hem de vatandaşlarımızın yaşadığı maddi ve manevi zorlukları doğru analiz ederek Citymapper’ı geliştirmeye ve Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Citymapper uygulamasını App Store veya Google Play‘den indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler