Rimuut: Freelance çalışanları mikro-şirketlere dönüştüren platform

Türkiye’deki girişimleri seri bir şekilde paylaşmaya devam ediyoruz. egirişim olarak tüm girişimcileri destekliyoruz.

Rimuut, freelance çalışanlara kurumsal donanımlar kazandırarak onları mikro-şirketlere dönüştüren bir ticaret platformudur. Bireysel ve bağımsız çalışanlar artık Rimuut aracılığıyla müşterilerini faturalandırabilecek, yurtiçi ve yurtdışı müşterilerinden kredi kartı ve taksit imkanlarıyla güvenle ödeme alabilecekler. Rimuut ağındaki bağımsız profesyoneller yakın gelecekte yeni iş imkanlarını da platformumuzda bulabilecek ve dijital ürün / reklam gibi satışlarını da bu platform aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.

Rimuut, 2016 yılında Esen Bulut ve Mert Şafak Bulut tarafından kuruldu. Ocak 2017’de İTÜ Çekirdek’e kabul edildi. Şirketleşme sürecini Haziran’da tamamladı. Ekim ayının başından bu yana da aktif olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Sistem içerisinde kayıtlı 3000’in üzerinde Freelancer var.

Kurucuların bu girişimin ortaya çıkmasında yaptığı ortak açıklamada; “Şu an dünyada yerleşik iş gücü modelinde bir devrim gerçekleşiyor. Her şeyle birlikte çalışma düzeni ve iş gücünün karakteristiği de değişiyor. Bağımsızlık ve esneklik özellikle bizim gibi genç jenerasyonların vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Ancak buna rağmen freelance çalışanların bir takım sorunlar nedeniyle bugüne kadar o kadar da konforlu hissetmediğini fark ettik. Fatura problemlerinden ötürü şirketlerle çalışmakta güçlük çeken, Paypal’ın yokluğunda yurtiçi ve yurtdışı müşterilerinden tahsilat almakta sorunlar yaşayan, sözleşmeyle kendini güvence altına almak isteyen serbest çalışanlara yönelik düşük komisyonlu çözümler geliştirdik.” diyorlar.

Girişimciler Rimuut‘u global bir şirket yapmak istiyor. Operasyonlarına Türkiye pazarında başlayan girişim, 2018 yılının sonlarına doğru yurt dışına açılmayı hedefliyor.

Türkiye’de çalışan bağımsız çalışanlar olmak üzere, global ölçekte tüm freelancerlar için çalışma şartlarını iyileştiren daha verimli ve güvenli bir ticaret alanı oluşturmak için çalışıyor. 2027 yılında Amerika’da her 2 kişiden 1’inin bağımsız çalışan olacağı hesaplanırken; Rimuut, bu iş gücü dönüşümünün global ölçekte öncü platformlarından biri olmayı hedefliyor.

Girişimi bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

Güncel İçerikler