Proline, Somod Resilience Center ile birlikte akıllı şehirler alanında yazılım geliştirecek

Paris’te gerçekleştirilen ve güvenlik teknolojileri alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Milipol 2017’de duyurulan anlaşma ile akıllı ve güvenli şehirler alanında teknoloji ihraç eden ve çözümlerini Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya’ya ulaştıran Proline, Somod Resilience Center (SRC) ile birlikte çalışarak akıllı ve güvenli şehirler alanında yazılım geliştirecek.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri alanında hem Türkiye’de hem de Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya’da çözümler sunan Türk teknoloji şirketi Proline, havaalanları, limanlar, finans merkezleri, konsolosluk binaları, askeri bölgeler ve cezaevleri gibi insan trafiğinin yoğun olduğu alanların güvenliğinin sağlanabilmesi için yeni nesil teknolojik ürünler kullanıp güvenliği en üst seviyeye çıkarıyor. 2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’ın başkenti Doha’nın güvenlik altyapısını yenilikçi Türk mühendisliği ile dönüştüren Proline, yaklaşık 120 km’lik bir alanın güvenliğini yüksek teknolojili ürünler ve çözümler ile üst seviyeye çıkarıp Doha’yı “Akıllı ve Güvenli Şehirler” kriterlerine uygun güvenlik seviyesine taşımıştı. 200 km’nin üzerinde fiber optik altyapı üzerine güvenlik kameraları, sensörler ve video analitik sistemler içeren güvenlik çözümü, komuta-kontrol merkezinde çalışan akıllı yazılımlar ile desteklenerek Katarlı yetkililere başarıyla teslim edilmişti.

Proline’ın Tala’a projesindeki başarısından sonra Katar devleti tarafından desteklenen ve yazılım geliştirme alanına da odaklanan Katar’ın önde gelen kurumlarından biri olan Somod Resilience Center da akıllı ve güvenli şehirler alanında birlikte çalışabilmek için Proline ile iş birliğine gitme kararı aldı. Dönüşümlü olarak bir yıl Katar’da bir yıl Paris’te düzenlenen Milipol fuarında duyurusu yapılan anlaşma ile Türk ve Katarlı mühendislerin birlikte çalışıp yazılım geliştirmesi ve üretilen teknolojilerin başta Katar olmak üzere birçok ülkedeki özel sektör ve devlet kurumlarının hizmetine sunulması hedefleniyor.

Güncel İçerikler