TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2018 dönemine katılmak için son 10 gün

TÜSİAD tarafından, girişimcilik kültürünü Türkiye geneline yaymak ve girişimci üniversite öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerinden faydalanabilecekleri kapsamlı bir süreç deneyimi sunmak amacıyla düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasının 2018 dönemine başvurular 30 Kasım‘da sona erecek.

Türkiye’nin tüm üniversitelerinden lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmaya katılmak isteyenlerin bugenclikteisvar.com adresine girerek, 10 gün içinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. 2 ila 5 kişilik ekiplerin yarıştığı yarışma, hem iş dünyası, hem de girişimcilik ekosisteminin 100’ü aşkın etkin kurumu ile etkileşim imkanı veren bir eğitim kampı süreci ve TÜSİAD üyesi rehberlerle birlikte iş fikri geliştirme imkanı gibi avantajlarıyla benzerlerinden ayrılıyor.

Yarışmanın bir yıl önceki dönemine 3.700’ü aşkın genç girişimci 1.426 projeyle başvurmuş, 2011 yılından bu yana düzenlenen organizasyonun başvuru rekoru kırılmıştı. TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasının geçen yılki 75.000 TL’lik birincilik ödülünü, ortopedi hastalarına yönelik mobil tedavi çözümü Physhome ile Boğaziçi Üniversitesi ekibi kazanmıştı.

8 Mayıs’taki finale yolculuk 1 Aralık’ta başlıyor

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasının başvuru döneminin hemen ardından, 1 Aralık 2017 – 5 Ocak 2018 arasında ön eleme süreci başlayacak. Yarışmada, Silikon Vadisi girişimcisi ve akademisyen Steve Blank tarafından verilen “Bir Start-up Nasıl İnşa Edilir?” adlı online eğitimin yanı sıra, İstanbul’da başarılı girişimciler ve iş insanlarının da katılacağı Eğitim Kampı gibi etaplar bulunuyor. Yarışmacılardan 12 tanesi Eğitim Kampı’nın son gününde TÜSİAD rehberleriyle eşleşerek 2 ay boyunca rehberlerin yönlendirmeleriyle iş fikirlerini geliştirecekler. Geçen yılki yarışmadan farklı olarak bu yıl, yurtdışında okuyan öğrenciler de yarışmaya başvuruda bulunabilecekler.

Final değerlendirmelerinin 10-24 Nisan arasında yapılacağı yarışmada en beğenilen üç proje 75.000, 50.000 ve 25.000 TL’lik para ödüllerinin de sahibi olacak. Ödül töreni 8 Mayıs 2018’de yapılacak.

Güncel İçerikler