Dara Khosrowshahi 2019 yılında Uber’in halka arz olacağını açıkladı

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir konferansta sahne alan Uber‘in CEO’su Dara Khosrowshahi merakla beklenen bir konuya açıklık getirerek, Uber’in halka arz sürecinden bahsetti.

Travis Kalanick’in istifasından sonra Uber’e CEO olarak atanan Khosrowshahi, göreve geldiğinde şirketin 18 ila 36 ay arasında halka arz olabileceğini söylemişti. Konferansta bu konuyu netleştirerek 2019 yılı içerisinde arzın gerçekleşeceğini söyledi.

Eski CEO Kalanick’in arz konusuna karşı olduğunu ve bu açılmanın Uber’e hiçbir şey kazandırmayacağını düşündüğüne dikkat çekti ancak kendisinin tam tersini düşündüğünü söyledi. Uber, Softbank ile bir anlaşma yapmıştı. Bu yapılan anlaşmanın hiçbir şekilde etkilenmeyeceğine ve finansman süreci ile halka açılma stratejisinin tamamen bağımsız olduğunu da dile getirdi.

İlerleyen aylarda bu süreçle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Arz süreci Uber için olumlu da olumsuz da olabilir, bunu zaman gösterecek. Henüz hisse değerlerinin ne olacağını hiçkimse kestiremiyor. Yaşayıp göreceğiz.

Güncel İçerikler