Enerji sektöründe veri analizi yapan Reengen, Capria, idacapital ve Cem Tüfekçi’den yatırım aldı

Reengen, tesislerde ve elektrik şebekesinde dijital enerji dönüşümünü hızlandırmak için yola çıkmış bir yazılım şirketidir. Enerji ile IoT ve büyük veri analizi teknolojilerini buluşturarak enerji 4.0 olarak adlandırdığı geleceğin elektrik şebekesini oluşturmak için çalışmaktadır.

Geçtiğimiz yıl Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın Reengen’in “geleceği şekillendirecek yüksek teknoloji şirketlerinden biri” olarak göstermesinin ardından, Bill Gates ve IFC – International Finance Corporation gibi kurumlardan fonlanmış olan Seattle merkezli etki yatırım fonu Capria, karşılıklı görüşmeler sonucunda Reengen’in İstanbul’daki merkez ofisine geldi ve finansal yatırım anlaşması imzalandı. Bu yatırım, Reengen’in EMEA bölgesinin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden biri olması yolunda sağlam bir stratejik partnerliğin ilk adımı oldu. Capria ile birlikte Türkiye’deki yatırımcısı ve ortağı olduğu idacapital ve Soyak Holding A.Ş.’den Cem Tüfekçi de Reengen yatırımcıları arasına girdi.

Bulut tabanlı bir Enerji IoT Platformu sunan Reengen, gerçek zamanlı sensör verilerine göre şirketlere ortalama yüzde 10 enerji tasarrufu, yıllık 600 adam/saat operasyonel verimlilik sunuyor. Türkiye’nin dışında Hindistan, Brezilya, Meksika, İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde de partner ağı üzerinden faaliyet gösteriyor.

Reengen’in sunduğu Enerji IoT Platformu, konutlar, ticari binalar, endüstriyel tesisler ve yenilenebilir enerji santralleri için bulut tabanlı enerji iş zekası çözümüdür. Veri bilimi odaklı IoT Platformu, hali hazırda 5 farklı ülkedeki binlerce binadan veri toplarken, tesisler için enerji tasarrufu, operasyonel verimlilik, enerji satın alma optimizasyonu ve kestirimci bakım katma değerlerini sağlar. Platform ve platforma entegre çalışan IoT haberleşme ünitesi ile protokolden bağımsız her sensör/cihaza bağlantı kütüphanesini oluşturabilme, karar destek mekanizması, büyük veri analizi ve uzaktan izleme/kontrol uygulamalarını içerir. Evrensel bağlantı kurabilme yetkinliği sayesinde, kritik güç sistemlerinin operasyonunu güçlendirir, talep tarafı yönetimini sağlar ve anormal enerji operasyonlarını teşhis ederek önüne geçer.

Gelişmiş kural motoru, web arayüzleri ve mobil uygulaması, sensör ve sayaçlardan gerçek zamanlı olarak toplanan enerji ve operasyonel verileri, tasarruf sağlayan ve çalışan verimliliğini artıran performans geliştirmelerine dönüştürmek için anlaşılır ve aksiyona dönüştürülebilir hale getirir. Farklı kaynaklardan aldığı veriyi sahip olduğu gelişmiş analitik kütüphaneleriyle değerlendirerek, müşteri özelinde modifiye edilebilen, anlaşılır arayüz ve raporlarla kullanıcısına sunar. Böylece doğru zamanda doğru aksiyonu kestirimci olarak almak için karar destek mekanizması görevi görür.

Reengen CEO’su Şahin Çağlayan, EMEA bölgesinde enerji odaklı veri analitiği alanında çok hızlı bir büyüme yakaladıklarını ve yeni pazarlara açılmayı hedeflediklerini paylaşıyor. Yeni yatırımcılarının katkısıyla da bu büyümeyi daha ileri bir seviyeye ulaştırmak istediklerini ekliyor. Reengen Kurucu Ortağı ve COO’su Burak Sefer, lisans parası almak yerine enerji yönetimine dönük bir SaaS ürünü sunduklarını ve genel olarak müşterilerinin üçüncü aydan itibaren yatırımlarının geri dönüşünü büyük ölçüde aldıklarını paylaşıyor. Reengen’in ürün ve servislerden sorumlu kurucu ortağı Utku Simitli ise önümüzdeki dönemde yazılım ve veri analitiği ekiplerini güçlendireceklerini söylüyor ve bu alanda çalışmak isteyen yeteneklere mesaj gönderiyor.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler