Marketyo, Keiretsu Forum Türkiye’den 1.4 milyon TL yatırım aldı

Her ölçekteki gıda perakendecisinin online olmasını SaaS ve PaaS teknolojileriyle sağlayan ve bunu da veri madenciliği, kişiselleştirme, yapay zeka ve IOT ile birleştirmeyi hedefleyen teknoloji girişimi Marketyo, Keiretsu Forum Türkiye’den 1.4 milyon TL yatırım aldı.

Marketyo, aldığı bu yatırımı Türkiye ve Avrupa’da yayılma, Amerika’da ise pazara giriş için kullanacak. Ayrıca üzerinde çalıştığı veri madenciliği, yapay zeka ve IOT teknolojilerini de geliştirecek.

Keiretsu Forum Türkiye, Marketyo yatırımı ile birlikte 24 girişime 26 turda 36 milyon TL’lik yatırım miktarına ulaştı.

Marketyo, büyük zincirleri herhangi bir yazılımcı/arka ofis personeli çalıştırmalarına gerek olmadan, ERP sistemlerine tam entegre olarak; web ve mobilde kendi markalarıyla online ticarete taşırken, ölçeği daha küçük marketleri ise “Marketyo Platformu“nda konumlandırmaktadır.

Marketyo markalara, kişiselleştirilmiş iletişim için aracılık etmektedir.

Marketyo iş modelini tamamen çalıştığı noktalarla ortak kazanıma endekslerken; veri işleme ve anlamlandırma altyapısı ile hem sistemini kullanan noktalara hem de markalara kazanç sağlamaktadır. Girişim bu noktada son kullanıcılara da yaşam tarzlarına ve beğenilerine göre uygun kişiselleştirilmiş satın alma deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Türkiye’de ve Avrupa’da şu ana kadar 20.000’e yakın kullanıcıya onbinlerce kez alışveriş deneyimi yaşattı.

Marketyo, üç kurucu ortak tarafından hayata geçirildi. Kurucu ortaklarından Özer Fırat, “Marketyo olarak aldığımız bu akıllı yatırımın etkisiyle teknolojimizi daha fazla kullanıcıya yayabilmeyi hedefliyoruz” derken diğer kurucu ortak Önder Fırat, “Marketyo’nun hedefleri açısından çok önemli bir adım. Gıda perakendeciliğini teknolojiyle bütünleştiren ve omni-channel yapıya dönüştürebilen her türlü hizmeti sağlayan bir firma olma yolunda ilerliyoruz” dedi. Üçüncü kurucu ortak Gökçer Gökdal ise “Keiretsu Forum’dan aldığımız bu yatırımla hem çok değerli bir partner hem de yerelde yakaladığımız başarıyı global ölçekte yayma fırsatına sahip olduk.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de girişimlere yapılan yatırımları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler