Fongogo Pro ile herkes yatırımcı olabilecek, girişimler sermayeye kitlelerin desteğiyle ulaşacak

Fongogo Pro, sermaye bazlı kitlesel fonlama yapan platformdur. Yeni bir kavram olmayan girişimcilik, Türkiye’de özellikle 2010 senesi sonrasında teknoloji tabanlı girişimciliğe olan ilgi ve desteğin artması ile birlikte kendi ekosistemini oluşturmaya başladı. Sizlere kitlesel fonlama yasasının geleceğini duyurmuştuk.

Şirketlerini büyüten ve sonrasında yüksek değerlemelerle çıkışlar yapan başarılı girişimcilerin, bu girişimcilerin melek yatırımcılara dönüşmesinin, melek yatırım ağları, teknokentler, kuluçka merkezleri ve hızlandırıcılar gibi yatırımcıları ve girişimleri destekleyen kurum ve kuruluşların artışının payı büyük oldu. Öte yandan, bu ekosistem kapalı bir çevrede kaldı ve bu sebeple beklenen ölçekte ilerleme katedemedi. Kitlesel fonlama ile birlikte kitleler de artık bu ekosistemin farkında olacak; ekosistem istenilen hızda gelişerek yaygınlaşacak ve fikirler hayat bulacak.

Sermaye bazlı kitlesel fonlama nedir?

Kitlesel fonlamanın dört çeşidi bulunmaktadır: sermaye, borç, ödül ve bağış bazlı. Fongogo, ödül bazlı kitlesel fonlama modelini kullanmaktadır. Fongogo Pro ise sermaye bazlı bir platform olacak. Bir nevi dijital melek yatırımcılık olan bu modelde fon arayan şirketler, aradıkları fon karşılığı belirledikleri değerlemelerden şirket hissesi sunabilecekler.

Sermaye bazlı kitlesel fonlama girişimler için neyi çözüyor?

Girişimcilerin korkulu rüyası olan yatırım bulma ve kapatma sürecini online mecraya taşıyarak daha fazla yatırımcıya kolay ve hızlı ulaşıp, hedefledikleri yatırımı hızlıca bulmalarını sağlaması anlamında sermaye bazılı kitlesel fonlama, girişimcilere açısından büyük avantaj sağlamaktadır. Bunun yanısıra girişimler fikirlerini kitlelere sunarak geribildirim alma, bedelsiz pazarlama yapma ve kitlelere ulaşıp kendilerine müşteri portföyü oluşturma gibi ayrıcalıklara da sahip olurlar.

Herkes yatırım yapabilir mi?

Evet! Kitlesel fonlamanın en güzel yanı da bu. Yatırımcılar nitelikli ve nitelikli olmayan yatırımcı olarak ikiye ayrılıyor. Nitelikli yatırımcı olduğunuzu platformumuzda bildirdiğiniz takdirde, yapacağınız yatırımın bir üst limiti yok. Eğer bu süreçten geçmek istemiyorsanız, belli yatırım limitleri dahilinde yatırımlarınızı yine yapabilirsiniz.

Sermaye bazlı kitlesel fonlamaya ilginiz varsa yada önümüzdeki dönemde Fongogo Pro hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, eposta listemize katılıp sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Sorularınızı [email protected] adresine yönlendirebilirsiniz.

Güncel İçerikler