Oracle Türkiye, girişimciliğin gelişmesi için girişimcilik programlarını destekliyor

Oracle Türkiye, yeni kurulan ve kurulacak şirketlere destek veren kuluçka merkezleri ve hızlandırıcı programlar vasıtasıyla girişimcilere birçok fırsat ve kaynak sunuyor.

Oracle tarafından desteklenen girişimciler Haziran 2016 itibarıyla yeni ve özel programlar ile yeniden yapılandırıldı. Bu yeni yapı ile Oracle’ın hedefi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki 23 ülkede yer alan 63 kuluçka merkezi ile başlatılan programlarla teknoloji girişimcilerine sunduğu desteği azami seviyeye çıkartmaktır.

Bu işbirliği, girişimcilere gelecek nesil Oracle Bulut Hizmetleri’ni deneyimleme, Oracle’ın sektör, teknik ve iş deneyimlerini aktaran mentor ağı ve koçluk desteğine erişim, geniş ekosisteme dahil olmak, workshop ve birçok etkinliğe katılarak iş geliştirmelerine imkan sağlıyor. Ayrıca girişimciler, test ve geliştirme amaçları doğrultusunda Oracle’ın Mühendislik Sistemi Altyapısı’ndan faydalanabiliyor ve Oracle teknolojilerine geçiş için gereken teknik eğitimleri alabiliyor. Oracle Türkiye ayrıca teknoloji girişimcilerinin hizmetlerini ve çözümlerini yurtiçi ve yurtdışındaki pazarlara tanıtabilmelerine yardımcı olmak amacıyla özellikle belirli sektörler için düzenlenen Fintech ve Edtech gibi belli başlı Oracle etkinliklerinde girişimcilere ücretsiz sergi alanı imkanı sunuyor.

Oracle Türkiye, geçtiğimiz dönemde TOBB ETÜ Garaj, İdeaport-TTGB, İTÜ Çekirdek, Bilkent Cyberpark, Yıldız Kuluçka Merkezi, ODTÜ Teknokent Kuluçka Merkezi ve Endeavor Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok girişimcilik derneği ve kuluçka merkezi aracılığıyla yenilikçi teknoloji girişimcileri ile birlikte çalışmalar yaptı. Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 1.000’in üzerinde girişimci ile buluşan Oracle Türkiye, dijital dönüşümün getirdiği geçiş sürecini kolaylaştırmak amacıyla benzer girişimlerle ve yeni projelerle girişimcileri ve startup ları desteklemeye devam edecek.

Güncel İçerikler