Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Geleceği etkileyecek girişimler Big Bang Start-up Challenge sahnesine çıkıyor

Dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan girişimcilik yarışmaları arasında yer alan Big Bang Startup Challenge bu yıl 6. kez birbirinden iddialı girişimleri yatırımcılarla ve kurumsal şirketlerle buluşturacak.

İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi’nin düzenlediği etkinlik 23 Kasım’da Uniq İstanbul’da gerçekleşecek. Big Bang Startup Challenge’ta bu yıl “Etki” temasıyla bugünü ve yarını etkileyecek girişimler sahneye çıkacak.

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde bulunan ve Türkiye’de girişimciliğin yaygınlaşmasına önemli katkı sunarak, başarılı girişimcileri yatırımcılar ve kurumsal şirketlerle buluşturan İTÜ Çekirdek, girişimcileri proje aşamasından başlayarak, eğitimler, mentorluk, geniş network imkânı, çalışma alanları ve ürün geliştirmeye olanak tanıyan laboratuvar ile destekliyor. Bu kapsamda düzenlenen, Türkiye’nin her yerinden girişimcilere girişimlerini hayata geçirme fırsatı sunan Big Bang Startup Challenge’da bu yıl İstanbul Sanayi Odası, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Enerjisa, ING Bank, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Hepsiburada, Cardtek, Monitise ve Turkcell Arıkovanı başta olmak üzere 40 kurumsal şirket, 14 yatırım ağı ve 10 bireysel yatırımcı destek olacakları girişimi sahneden açıklayarak, Türkiye’nin hatta dünyanın geleceğine katkıda bulunacaklar. Big Bang bu yıl, 23 Kasım’da Uniq İstanbul’da “Etki” temasıyla gerçekleşerek, bugünü ve yarını etkileyecek girişimciler, girişimlerini hayata geçirmek amacıyla sahneye çıkacak.

İTÜ Çekirdek’e 10 binden fazla girişim başvurdu

Her yıl başvuru sayısının katlanarak arttığı İTÜ Çekirdek’e, bu sene 10 bini aşkın başvuru gerçekleşti. Başvurular arasından 478 aday ön elemeden geçerek, “Ön Kuluçka” adı verilen sürece kabul edildi. Çeyrek ve yarı final aşamalarını başarıyla tamamlayan girişimler ise Big Bang etkinliğinde 20 girişim sahnede, 90 girişim ise etkinlikte yer alan özel alanda yatırımcılarla bir araya gelerek, 5 milyon TL’yi aşkın ödülden pay almaya çalışacaklar.

Değerlendirmede, projelerin teknolojik ve inovatif niteliği, ticarileşebilme potansiyeli, ekibin nitelikleri ve projenin ulusal veya tercihen uluslararası pazarda ölçeklenebilirliği göz önüne alınacak. Seçilen girişimciler, bir yandan projelerini hayata geçirebilecekleri yatırımı kazanırken, işin başarısını artırabilmeleri için profesyonellerden temel işletme ve girişimcilik eğitimleri alacak. Başarılı ekipler İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’ne dâhil edilerek 1 yıl boyunca ücretsiz olarak İTÜ Çekirdek’in sunduğu tüm olanaklardan da yararlanabilecek.

Güncel İçerikler