Türkiye’de 91 girişime 2017 yılının ilk 9 ayında 57 milyon dolar yatırım yapıldı

Türkiye’nin ilk dijital girişim ve yatırım analiz platformu Startups.Watch verilerine göre Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan dönemde 23 girişime 13.1 milyon dolarlık yatırım yapıldı. 9 ayda 91 girişime yapılan yatırım miktarı 57 milyon doları buldu.

Yatırımcılar, iş geliştirme uzmanları, girişimler ve girişimcilik ekosisteminin birçok paydaşını bilgi ve veri odaklı bir platformda buluşturarak Türkiye’de bir ilke imza atan Startups.Watch, Türkiye Girişim Ekosistemi 2017 üçüncü çeyrek verilerini açıkladı. Türkiye girişim ekosisteminde tohum aşamasındaki girişimlere ilgi devam ediyor.

2017 üçüncü çeyrekte yatırım alan Türkiye’deki tüm girişimler

Appsamurai, Atar Labs, Bilemezsin, Comind Al, Episome Biotech, Ferge, FineDine, Garaj Sepeti, iCaked, Kodris, KolayIK, Manibux, Monument, otelz.com, Poltio, Recontact, Seyisco, Sweaters, TeamSQL, Temizlikyolda, Trendoline, Virasoft, Webgazer oldu.

Startups.Watch, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrek verilerine göre 23 teknoloji girişimine melek ve girişim sermayesi fonlarıtarafından toplam 13.1 milyon dolar yatırım yapıldı. 2017 yılının ilk 9 ayında yapılan toplam yatırım 57 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde sektörlere göre yatırımlara bakıldığında ise en çok yatırımı sırayla; seyahat, siber güvenlik, nesnelerin interneti girişimleri, reklamcılık, insan kaynakları ve biyoteknoloji aldı. Avrupa’da ilgi artıyor Türkiye’nin elde ettiği rakamlar tohum aşamasındaki girişimlere yatırımların,ilginin devam ettiğini gösterdi.

Avrupa’da ise girişim sermayesi ve melek yatırım konusunda patlama yaşanıyor. Kuzey Avrupa ülkelerinde ilgi hızla artıyor. 100 milyon dolar üstü yatırım alan altı ülkenin ikisi burada bulunuyor: İsveç ve Finlandiya. Diğer dört ülke ise İrlanda, İspanya, İsviçre, Avusturya. Tüm dünyada 2017 üçüncü çeyrek yatırımlarına bakıldığında 1 milyar dolar üzeri yatırım alan üç ülke ise: Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa. Türkiye ise kendi coğrafyasındaki en iyi yatırım alan ülke. Girişimler yatırımcılarla buluştuGirişimci yatırımcı buluşmalarında ise dört farklı girişim sahne aldı. Üçüncü çeyreğin dikkat çeken yatırımları arasında tohum aşamasındaki girişimlere yatırım yapan Diffusion Capital Partners, siber güvenlik konusunda çözümler geliştiren Atar Labs’e 2.5 milyon avroluk yatırım yaptı.

Güncel İçerikler