Verico: Uzun hazırlanmış veri, istatistik ve raporları görsel sunumlara dönüştüren platform

Verico, iş ve sosyal hayatın hemen her alanında herkesi bunaltan veri ve istatistik rakamlarının daha kreatif bir şekilde gösteren platformdur.

Son yıllarda maalesef insanların okuma alışkanlıklarının ve sabırlarının minimuma indiği bir devirde yaşıyoruz. Aslında bu olgu hayatın daha dolu ve hareketli, bilgi akışının ve teknoloji gelişiminin sonucunda ortaya çıktı. Artık uzun uzun okuma için zamanımız kısıtlı. Özellikle yıllık ve dönemsel raporlar, araştırma anketleri ve sorgulamalar, korporatif PR ve iş geliştirme amaçlı tanıtımlar rakamlarla dolu. Bu veriler kitleye, yazı şekilde ulaştığından istenen etki ve algıyı oluşturamıyor. Verico, bu verileri süzerek bir mining etabından geçiriyor, sonrasında gerçekten gereken bilgileri çıkarıp görsel sunum raporlarına dönüştürüyor.

Verico, Hackquarters‘a kabul edildi. Sabina Babayeva ve Emin Babayev tarafından Temmuz 2017’de hayata geçirildi.

Kurucular girişimlerini şu şekilde anlatıyor:

Türkiye de yaptığımız işin aslında tam anlamıyla benzerini yapan bir şirket yok. İnfografik, prezentasyon hazırlayan ajanslar var ama bizim gerçekleştirmeye çalıştığımız servis ürün Türkiye için bir know how dur. Bunun gereksimini insanlara her ilk görüşmede zaten en az 1 saat anlatmaya çalışıyoruz. Gerçi bir kısmı ilk videomuzu gördükten sonra bu çok güzel ve çok gerekli diye sesli iletiyorlar. Bu tür tepkiler de az olmadı. Yani 1 dk bir video ile fikri pazarlamak. İşte tam yapmak istediğimiz budur. Böyle memnuniyet tepkisi aldığımızda gerçekten bu işi iyi yaptığımızı daha iyi anlıyoruz.

Girişimin yerel hedefi; Veri ve istatistik sunum dendiğinde pazarda ilk akla gelen marka olmak, global pazarda ise bir Türk markası olarak dünyada ilk markalardan olmak.

Güncel İçerikler