Scode: İlgi alanınıza göre kod öğrenmenizi sağlayan mobil uygulama

Scode, kullanıcıların ilgi alanlarına göre oluşturulmuş uzay, futbol, basketbol, bilim vb. senaryolarla, hem algoritma hem de programlama dili eğitimi sağlayan mobil bir platformdur. Örnek olarak uzay senaryosunda ilerlemek için astronotun görevlerini C# kodlarıyla gerçekleştirir.

Dört kurucu ortak Kadir Can Kırkoyun, Barış Ceviz, Sabah Kemal Cansu ve Kaan Kırkoyun tarafından kurulan girişim, Nisan 2016’da Tekirdağ’da temelleri atıldı. Şimdi ise Workup Girişimcilik Programı‘na kabul edildi.

Alt yapı olarak; mobilde React Native, API kısmında ise Go Lang kullanıyor. 50 binden fazla indirmeye ulaştı. Kurulan iş ortaklıkları ile yakında yurt dışına açılmaya hazırlanıyor. Hedefi ise algoritma ve kodlama eğitiminde kullanılan en popüler çözümlerden biri olmak. İş modelleri; B2B, B2C ve B2G.

Rakipleri arasında Code.org, Scratch, MIT Inventor gibi çözümler var. Scode’un rakiplerinden farkı sürükle-bırak yerine, deneyimleme ile eğitim sağlaması. Bunun yanında yalnızca algoritma eğitimi değil, programlama eğitimi de sunuyor.

Gelir modeli ise; Belli bir yere kadar içeriği ücretsiz sunup devamında da aylık abonelik sistemi sunmayı planlıyor.

Uygulamayı App Store‘dan veya Google Play‘den indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler