Respo Gadgets’ın uyku apnesi ve horlama tedavisinde kullanılacak ilk ürünü Dormio ön siparişe çıktı

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Respo Gadgets’ın uyku apnesi ve horlama tedavisinde kullanılacak ilk ürünü Dormio ön siparişe çıktı.

Dormio sayesinde hastalar uyku apnesi tedavilerini konforlarından ödün vermeden sürdürebilecek. Uluslararası alanda patenti bulunan ve yenilikçi yöntemi ile güncel tedavilerden çok daha kolay olarak kullanılabilecek ürün, apneye bağlı yaşanan horlamaların sıklığını ve şiddetini de büyük oranda azaltıyor.

“Uyku Apnesi Sendromu” uyku sırasında karşılaşılan ve gece boyunda tekrarlayan nefes durması ile tanımlanan ve tüm dünyada büyük kitleleri etkileyen yaygın bir sağlık problemidir. Hastalığın tedavisi için piyasada pek çok farklı seçenek mevcut olsa da, yapılan çalışmalar hastaların yarısından fazlasının güncel yöntemleri kullanmayı ilk bir yıl içerisinde bıraktıklarını gösteriyor. Tedavi edilmeyen uyku apnesi sendromu ise, her gece hastalarda yaşattığı oksijen azlığı nedeniyle, diyabet, hipertansiyon, kalp rahatsızlıkları ve kanser gibi çok daha ciddi sağlık sorunlarına köken oluşturuyor.

Yaşantımızın yaklaşık üçte birini uykuda geçirdiğimizi ve bu nedenle kaliteli bir uykunun sağlığımız açısından büyük önem taşıdığını belirten Sefa Zülfikar, şu bilgileri veriyor:

“Dormio’yu tasarlarken kullanıcı konforunu ön planda tuttuk. Hedefimiz herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir çözüm sunmak. Yumuşak silikon yapısı sayesinde hızla alışacaksınız ve Dormio olmadan uyumak istemeyeceksiniz’’ diyor.

Proje, geçtiğimiz yılın Kasım ayında İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen girişimcilik yarışması olan Big Bang 2016 sahnesinde “3Z” adıyla İstanbul Sanayi Odası Geleceğin Genç Sanayicisi Büyük Ödülü’nün yanı sıra Ege Kimya ve Monitise özel ödüllerine layık görülmüştü.

Bu yarışmada elde ettiği başlangıç sermayesi sayesinde İTÜ Teknokent bünyesinde kurduğu şirket ile buluşu ürüne dönüştürmek için gerekli işlemleri başlatan Zülfikar, Dormio’nun seri üretim ve Sağlık Bakanlığı onayları sonrasında tahminen nisan ayında hastalara sunulacağının müjdesini veriyor.

Basında yer alan haberleri görerek şimdiden Dormio talebinde bulunan kişilere öncelik sağlayabilmek ve beklemeye hazır olanlara fiyat avantajı sunabilmek için sınırlı sayıda Dormio için www.respogadgets.com web sitesi üzerinden %50 indirimli ön sipariş toplanmaya başlandı.

Güncel İçerikler