Gozzip: Kullanıcıların popüler başlıklarla 17 saniyelik videolar çekmesini sağlayan uygulama

Gozzip, kullanıcıların popüler başlıklara 17 saniyelik videolar çekmesini sağlayan yeni bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılar, istedikleri konu hakkında başlık oluşturabilir veya gündemdeki başlıklara kendi videolarını çekebilir, düşüncelerini, yeteneklerini tüm kullanıcılarla paylaşabilirler. Dileyen kullanıcılar seçtikleri kişilerle gizli başlıklar oluşturabilir ve kendi içlerinde paylaşımda bulunabilirler. Çektikleri videolara çeşitli renk efektleri ve emojiler ekleyerek videolarını daha eğlenceli hale getirebilirler.

Ercüment Erol Ölçer tarafından ABD merkezli kurulan Gozzip, 2017 yılının birinci çağrısında İTÜ Çekirdek ön kuluçkaya seçildi. Uygulamanın ilk kodlanmaya başladığı tarih ise Mayıs 2016.

Gozzip, fikrin çıkışıyla birlikte hemen geliştirilmeye başlandı. Öncelikle back-end servisleri ve Android uygulaması hazırlandı ve bu uygulamayı Haziran 2017’de markette yayınlamaya başladı. Altyapı olarak Amazon Web Services(AWS) kullanan Gozzip, iOS uygulamasını ise Eylül 2017’de yayınladı. Yayınlanmasından çok kısa bir süre sonra App Store’un ana sayfasında “Beğendiğimiz Yeni Uygulamalar” kategorisine girmeyi başardı.

Gelir modeli: Viral reklam oluşturma, içerik pazarlama, sponsorlu emoji ve filtreler, uygulama içi ürün satışı.

Haziran ayında yayınlanan Android versiyonu ile iOS yayınlanana kadar 350 kullanıcıya ulaşan girişim, Eylül ayında iOS versiyonun yayınlanması ve App Store tarafından ana sayfada yer verilmesiyle yayınlandıktan sonra sadece bir hafta içinde 800’den fazla kullanıcı sayısına ulaştı. Halihazırda 1400’den fazla video, aylık 600+ aktif kullanıcı, 150+ genel ve özel konu başlığı ve İstanbul’da onlarca üniversitede bulunan üniversite ekipleriyle büyümesini sürdürüyor.

Gozzip ile ilk etapta Türkiye genelinde çeşitli üniversitelerde, üniversite temsilciliklerini kurmak istiyor. Ayrıca 18-25 yaş grubunun aktif kullandığı bir sosyal medya platformu olmayı hedefliyor. Türkiye’de istediği noktaya geldiklerinde ise global pazarda yapacağı araştırmalar sonucunda çeşitli ülkelere açılarak bir global bir sosyal medya platformu olmayı düşünüyor.

Gozzip’i App Store veya Google Play‘den indirebilirsiniz.

Güncel İçerikler