Hisse Bazlı Kitlesel Fonlama sistemi ile girişimlere ortak olabileceksiniz

Kitlesel fonlama üzerine güzel gelişmelerin yaşandığı ülkemizde, Hisse Bazlı Kitlesel Fonlama için de geri sayım başladı. Önümüzdeki ay içerisinde meclisten düzenlemenin geçmesiyle birlikte hisse bazlı kitlesel fonlama sisteminin hayata geçiyor.

Hazine Müsteşarlığı, kitlesel fonlama yasasını düzenleyecek alt yapı ve mevzuatla ilgili bir çalışma yürüttü. Türkiye’deki kitlesel fonlama kampanyaları şu anda yasa ve kanunlar nedeniyle yalnızca ödül karşılığı veya hibe yoluyla gerçekleşiyor. Siz bir ödeme yaptığınızda, fonlanan proje size ufak bir ürün gönderiyor. Henüz Türkiye’de ürün olmadan ödeme yapılmanın sıkıntılı olması nedeniyle bu şekilde işliyor.

Hisse veya borçlanma karşılığı fonlama ise bankacılık, sermaye piyasaları ve ticaret hukuku düzenlemelerinden kaynaklı nedenlerle yasal olarak yapılamıyor.

Hisse bazlı kitlesel fonlamanın yasal düzenlemeesinin hayata geçmesiyle bu sistem de işlemeye başlayacak. Destekçiler artık fon sağladıkları girişim ve projelere hisse karşılığında ortak olabilecek. Bu hem girişimciler hem de yatırımcılar için de önemli bir kazanım olacak. Sizin de bir girişimde hisseniz olacak. Buradaki miktarların ne olacağını ilerleyen aylar gösterecek. Diğer fonlama sistemlerindeki gibi 5-10-20 TL’lerin ötesinde çok daha büyük rakamların olması bekleniyor.

Bu konuyla ilgili açıklama yapan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekim ayında meclise gidecek tasarının kitle fonlaması; AR-GE, İnovasyon ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik birçok konuyu içerdiğini cümlelerine ekledi.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler