Mehmet Şimşek açıkladı: Kitlesel Fonlama yasası yakında yürürlüğe giriyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kurulacak kitle fonlaması platformları, girişimcilerle, fon sağlayıcıları elektronik ortamda buluşturacak.” açıklamasında bulundu.

Torba Yasa’da yer alan, başta teknoloji odaklı olmak üzere tüm sektörlerle ilgili projesi olan ancak kaynağı bulunmayan girişimcilere finansman sağlayacak “kitle fonlaması”nın çok yakında hayata geçeceğini bildirdi.

2008 finansal krizi sonrasında çekirdek ve erken aşama finansmana ihtiyaç duyan işletmelerinin banka kredileri gibi geleneksel finansman araçlarına erişimde büyük oranda sıkıntı yaşamaya başladığını hatırlattı.

Bu durumun, ekonomik kalkınmayı destekleyici potansiyele sahip yenilikçi ve teknoloji odaklı girişimlerin hayata geçmesine ve sürdürülebilirliğine engel olduğunu anlatan Şimşek, Torba Yasa’da yer alan ve yakın zamanda hayata geçecek kitle fonlamasının başta teknoloji odaklı olmak üzere tüm sektörlerle ilgili projesi olan ancak kaynağı bulunmayan girişimcilere finansman sağlayacağını söyledi.

Gelişmeleri takip ediyoruz. Paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler