Garaj Sepeti, Galata Business Angels’ten 1,2 milyon TL yatırım aldı

Türkiye’nin en aktif melek yatırım ağlarından olan Galata Business Angels 2017’de de girişimlere yatırım yapmaya devam ediyor.

Garaj Sepeti kuruluş aşamasında tohum yatırımını Yemek Sepeti kurucularından Melih Ödemiş liderliğinde, Emre Açıkel, Erdal Sayan ve Mustafa Türker’den almıştı. Şimdi ise Galata Business Angels ile 1 Milyon TL‘lik ikinci tur yatırımını tamamladı. Fırat İşbecer liderliğinde yapılan bu yatırımda şirketin yeni GBA üyesi ortakları şu isimlerden oluştu; Fırat İşbecer, Varol Civil, Ömer Aras, Görkem Oktay, Ahu Serter, Yılmaz Yıldız ve Umur Özal. Galata Business Angels üyelerinin 1 Milyon TL lik yatırımına ek olarak bu tura Erdem Yurdanur ve tohum öncesi yatırımcılardan Emre Açıkel ve Erdal Sayan da tekrar katıldı.

Bu yatırımla beraber girişimin değerlemesi tahminimizce 10 milyon TL’yi aştı.

Garaj Sepeti, oto galeri, oto tamir, oto kuaför, oto ekspertiz gibi işletmelerin dijital ortamda kendilerini tanıtmasını ve basitce Facebook ve Google reklamı verebilmelerini sağlayan bir girişimdir. Kullanıcıların da ikinci el araçlara, tamircilere, oto kuaförlere ve ekspertiz noktalarına kolayca ulaşmalarına; onlara anlık mesajlaşma ile sorular sorabilmelerine ve rezervasyon yapabilmelerine de aracı oluyor.

Ocak 2017’de Mehmet Çelikol liderlerliğinde Engin Öz, Burhan Işık, Serdar Temel, Çiğdem Dalyan ve Emrah Şener tarafından kuruldu.

Bu gerçekleştirilen yatırım turunda lider yatırımcı olan Fırat İşbecer: “Otomotiv sektörü dijitalleşme ihtiyacı duyan çok önemli bir alan, Garaj Sepeti’nin tespitleri ve pazarda çözdüğü ihtiyaçlar da ortada. Yatırımımızla büyümesinin daha da hızlanarak devam edeceğine inancımız tam” cümlelerini dile getirdi.

Mehmet Çelikol

Girişimin kurucusu Mehmet Çelikol, Garaj Sepeti’nin durumu ve hedefleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Oto Galeri, Oto Kuaför, Oto Servis – Tamir , Oto Ekspertiz gibi meslek gruplarına özelleşmiş SaaS çözümümüz ile sektörü dijitalleştirmeye başladık.  Oto Galeri ürünümüz debriyaj çok kısa sürede yaklaşık 2000 işyeri aktif olarak kullanmaya başladı.

Diğer dört ürünümüz de hazır ve pazara çıkarmak üzereyiz. Garajsepeti.com pazaryerinde ve Araba Değeri gibi farklı mobil uygulamalar ile de araç sahiplerine araç ve hizmet ihtiyaçlarını çözebilecekleri çözümler sunuyoruz.

Garaj Data alt markamız ile de kurumsal veri çözümleri ve medya çözümleri de sağlamaya başladık” dedi.

Güncel İçerikler