Apple, İran’ın uygulamalarını App Store’dan bir bir kaldırıyor

ABD ile İran arasındaki soğuk teknoloji savaş gün geçtikçe ilerliyor. ABD’den yasal yollarla iPhone temin edemeyen İran halkı, şimdi de kendi ürettiği uygulamaların App Store’dan kaldırılmasıyla karşı karşıya. Geçtiğimiz hafta içerisinde İran’ın Uber’i olarak dile getirilen Snapp, App Store’dan kaldırıldı. Ayrıca başka uygulamaların da kaldırıldığı söyleniyor.

Apple’ın sözcülerinden Tom Neumayr, konuyla ilgili açıklama yapmadı ancak böyle bir durumun olduğunu doğruladı.

Bu durum en çok Android tabanlı Samsung‘a yaradı. Google Play’de henüz böyle bir engelleme gündemde olmadığından Samsung ürünleri daha fazla ilgi görmeye başladı.

İran yaptığı bir çağrı ile uygulamalar içerisinde bulunan ödeme yöntemlerinin kendi geliştirdiği çevrimiçi ödeme sistemleriyle değiştirilmesini istedi. Google Play’den indirilen uygulamalarda ödeme yaparken, dolaşımda olan para, İran’ın kendi uygulamaları sayesinde ülke içerisinde kalmış olacak. Uygulamaların birçoğu bu çağrı ile ödeme yöntemlerini değiştirdi.

Twitter’da Apple’ın engellemelerine karşın #StopRemovingIranianApps kampanyası başlatıldı.

Çağın değişmesi ile teknolojinin gelişmesi, beraberinde yeni savaş modellerini de getiriyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde neler olacak.

Güncel İçerikler