Garanti Bankası, BBVA Momentum ile sosyal girişimleri destekleyecek

Garanti Bankası’nın ana hissedarı BBVA, sosyal girişimlere “BBVA Momentum” programıyla destek verecek. Online eğitimler, kurum içi mentorlarla sağlanan mentorluk desteği ve networking faaliyetleri ile desteklenen bu programla banka, girişimcilerin işlerini bir sonraki evreye taşımak için gerekli büyüme planını oluşturmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Sosyal girişimlere ivme kazandırmak amacıyla oluşturulan “BBVA Momentum” programını bu yıl ilk kez Türkiye’de de hayata geçiren Garanti Bankası, program kapsamında, ana hedefi sosyal fayda yaratmak olan girişimlere, ekonomik açıdan da güçlü, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olabilmeleri için strateji, finans, iletişim, teknoloji ve iş modelleri gibi konularda eğitim veriyor.

Banka, Türkiye’de sadece sosyal girişimleri geliştirme amacındaki ilk ve tek destek programı olan BBVA Momentum’a ilk yılında, “Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması” ve “GarantiPartners” girişim hızlandırma programı havuzunda yer alan ve programa uygun özelliklere sahip 6 sosyal girişimin katılımını sağladı. Online eğitimlerin, programa dahil olan 5 ülkeden girişimcilerin ortak erişim sağladığı bir platform üzerinden gerçekleştirildiği program aralık ayına kadar devam edecek. Programa katılmak için gelecek yıldan itibaren ülkemizdeki tüm sosyal girişimler başvurabilecek.

Güncel İçerikler