Online gayrimenkul platformu Zingat, Propertyfinder’dan yatırım aldı

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki yedi ülkede lider emlak platformlarına sahip Dubai merkezli Propertyfinder Group (PFG), Zingat‘a yatırım yaptı. Zingat’ın yüzde 11,86’lık hissesini satın alan şirketin kurucusu ve CEO’su Michael Lahyani, bundan böyle Zingat’ın yönetim kurulunda yer alacak. Zingat CEO’su Ahmet Kayhan yatırımla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu ortaklıkla beraber Zingat’ı tercih eden gayrimenkul profesyonelleri, emlaklarını birçok ülkede tanıtma fırsatı yakalayacak” dedi.

Ortadoğu’dan gelen yatırımla Türkiye’deki emlak piyasası yurtdışına açılacak. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 10 yıllık deneyimiyle yedi büyük emlak platformuna sahip Propertyfinder Group, “Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul ve bilgi pazarlama platformu Zingat’ın yüzde 11,86’lık hissesini satın aldı. Zingat’ın hissedarı olan Propertyfinder Group Kurucusu ve CEO’su Michael Lahyani, bu ortaklıkla birlikte şirketin yönetim kurulunda yer alacak.

“Propertyfinder Group’un Zingat’a yaptığı yatırım bizim doğru yolda olduğumuzu gösteren bir gelişme”

Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Propertyfinder Group’un Zingat’a yaptığı yatırım ile ilgili olarak şu yorumda bulundu: “Kuruluşundan bu yana sadece bir buçuk yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Zingat’ın sektörün önemli uluslararası oyuncularından PFG’nin ilgisini çekmiş olması, yaptığımız yatırımın doğru yolda ilerlediğinin en büyük göstergesi. Ayrıca platformumuz, Türkiye emlak portalları arasında bu düzeyde yurtdışından yatırım alan ilk şirket. Doğuş Grubu olarak her zaman gayrimenkul sektörüne çok büyük önem verdik. PFG’nin sektördeki tecrübesinin yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki yerleşik ticari yapısıyla güçlenecek olan Zingat, gayrimenkul yatırımına önem veren kitleler için çok daha değerli bir platform haline gelecektir.

Zingat CEO’su Ahmet Kayhan “Türkiye ile ilgili elimizdeki benzersiz gayrimenkul veri ve bilgilerinin gücünü kullanarak tüketicileri doğru emlak profesyonelleriyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Zingat’ı 2015’in sonlarında kurduk ve platformumuz resmi olarak Ocak 2016’da faaliyet göstermeye başladı. O zamandan bu yana Zingat; altı milyondan fazla aylık ziyaretçi ve 18 binden fazla emlak danışmanı üyeliği kazanarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen emlak platformlarından biri haline geldi.” dedi.

Zingat’la ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Sizlerle haberleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler