Kurucuları arasında Türk de olan DataScore, Uber’in rakibi Lyft tarafından satın alındı

Karlılığını yatırım almadan sürdürmeyi başaran, şirketlerin müşterilerini artırmaya yönelik çalışmalar yürüten, yeni kullanıcı kazanımı konusunda Silikon Vadisi’ndeki önde gelen şirketlerden biri olan DataScoreUber‘in rakibi Lyft tarafından satın alındı. Bu satın almayla birlikte DataScore ekibi de Lyft tarafına geçti.

Veri odaklı pazarlama teknolojileri konusunda uzman olan girişim, aynı zamanda çoğunluğu San Francisco merkezli startuplara da müşteri ve kullancılarını artırmada danışmanlık desteği de veriyor.

Bu satış, DataScore ekibinin ilk tecrübesi değil. Kurucular İsmail Can Coşkuner, Monica Ohara ve Hannah Russin daha önce, arkadaşlık platformu SpeedDate’in, bu alandaki en büyük rakipleri Match.com’a satılması aşamasına da önemli katkılarda bulunmuştu.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olan İsmail Can Coşkuner, 6 yıldır San Francisco’da yaşıyor. Şimdiye kadar öngörüsel analiz sistemleri, CRM otomasyonu, veri görselleştirme araçları gibi çeşitli B2B ve B2C uygulama ve çözümleri geliştiren Coşkuner, bu alandaki tecrübelerini Lyft için kullanacak.

Güncel İçerikler