Girişim hızlandırma programı SUCOOL’un yeni dönem başvuruları 18 Ağustos’ta sona eriyor

Sabancı Üniversitesi’nin 2013 yılında hayata geçirdiği “teknoloji tabanlı girişimleri” hızlandırma merkezi SUCOOL, 2017 yılı 2. dönem başvurularını almaya başladı.

2017 yılı başında, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın finansal desteği, Girişimcilik Vakfı ortaklığı ve Siemens Türkiye’nin kurumsal desteği ile faaliyetlerini genişleten SUCOOL, 2017 yılı boyunca 2 döngüde toplam 20 girişime uluslararası pazarlara erişim ve hızlı ticarileşme desteği vereceğini ve Ayrıca yeterli gelişimi gösteren girişimcilerini 1 haftalık Silikon Vadisi ve 1 haftalık Londra “uluslararası girişim hızlandırma kamplarına” götüreceğini duyurmuştu. SUCOOL 2017 1. döngüde seçilen girişimciler ile 3-8 Temmuz haftası Londra Kampı’nı tamamladı.

Tekno-girişimcilere kapsamlı bir destek sunan SUCOOL, program kapsamında 8 haftalık eğitimin ardından mentorluk, iş geliştirme, müşteri ve ortak bulma destekleri, 4. Levent lokasyonunda 7/24 ücretsiz ofis ve Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde çalışma alanı, yatırımcılara erişim ve müşteri geliştirme desteklerin yanı sıra kamu fonlarına erişim ve hukuki süreçlerde destek imkanları sunuyor. Ayrıca bu döngünün sonunda yurtdışı pazarlara açılmaya hazır girişimcileri ücretsiz olarak Silikon Vadisi Girişimcilik Kampı’na götürecek.

SUCOOL, ekibinin yetkinliğine güvenen ve katma değeri yüksek işler çıkarmak için çalışan girişimcileri 18 Ağustos 2017‘ye kadar sucool.sabanciuniv.edu adresinden başvuru yapmaya davet ediyor.

Hızlandırma programı dışında yıl boyunca dışarıya açık etkinlikler gerçekleştiren SUCOOL ekibi, farklı sektörlerden yetkin isimlerle tecrübe paylaşım seansları yapıp girişimcilere sorun ve fırsatları gösteriyor, ayrıca dışarıya açık yatırımcı-girişimci buluşmaları ile kendine güvenen girişimcilere her ay sahneye çıkma imkanı veriyor.

SUCOOL geçen yıllarda neler yaptı?

SUCOOL Hızlandırma Programı’ndan 2016 sonuna kadar faydalanan 38 girişime, 2017 ilk döngüde 15 ekip daha eklendi. Bu ekiplerden 17’si programdan mezun olarak şirketleşti, ek olarak 13’ü daha çalışmalarına devam ediyor. Mezun ekiplerden 9 tanesi özel sektör yatırımı almış ya da kamu fonlarından yararlanmış durumda, ayrıca SUCOOL destekli 7 şirket yurtdışına satışlar yapıyor.

SUCOOL, 2014 yılında Silikon Vadisi, 2015 yılında Boston, 2016 ve 2017 yıllarında Londra girişim hızlandırma turlarında toplam 25 girişimi uluslararası girişimcilik ekosistemleri ile tanıştırdı ve buralarda girişimlerin sahne aldığı demo günleri yaptı.

SUCOOL girişimlerinin 2017 Londra Kampı videosu:

Diğer başvurusu açık tüm programlara buradan ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler