SkySafe’in anti-drone teknolojisi, tehdit içeren drone’ların stratejik bölgelere girmesini engelliyor

Drone‘ların bir terörist tarafından mı yoksa güvenilir bir kişi tarafından mı uçurulduğu, hem askeri hem de kamu güvenliği açısından günümüzde bir tehdit olarak algılanmaktadır. SkySafe‘in geliştirdiği radyo dalgası teknolojisi ile bu duruma çözüm sunuyor. Bu teknoloji ile askeri üstler, stadyumlar, cezaevlerin veya hava alanı gibi stratejik öneme sahip bölgeler, tehdit içeren drone’lardan korunuyor.

Kurulduktan sadece iki yıl sonra ortağı Lars Dalgaard’ın yönetim kuruluna katılması ile SkySafe, Andreessen Horowitz aracılığı ile 11.5 milyon Seri A yatırım aldı.

Ayrıca girişim, anti-drone teknolojisi ile Deniz Özel Harp ile 1.5 milyon dolarlık savunma sözleşmesi imzaladı. Bu savunma araçları, silahlı kuvvetlerle birlikte hareket edecek olup bölgeyi olası drone saldırılarından koruyacak.

SkySafe CEO’su Grant Jordan, MIT’ten mezun olduktan sonra bu girişim için çalışmalarına başladı ve AirForce Research Lab’da dört yıl anti-drone teknolojisi üzerine çalışmalarda bulundu. SkySafe’in radyo dalgası çözümü alternatif drone savunmalarından daha kolay kurulabilir bir sisteme sahip. Diğer savunma sistemlerindeki lazer tabanlı silahlar hem tehlikeli hem de kullanımı oldukça zor. SkySafe, Radyo Frekansı (RF) dalgalarını bir pilotun algılayabileceği maksimum aralıkta algılamayı ve etkili bir biçimde caydırabilmeyi iddia ediyor.

SkySafe gibi savunma araçları, teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan ve kamuyu tehlikeye sokan yeni tehditlere karşı önemli bir yere sahip.

Güncel İçerikler