Güvensiz ticareti güvenli ve kolay hale getiren chatbot uygulaması Paym.es, Seedstars’a seçildi

StartersHub XO hızlandırma programı girişimi Paym.es, Seedstars İstanbul’u kazanarak Zürih’te gerçekleştirilecek olan Seedstars World‘e seçildi. Paym.es bir chatbot sayesinde messenger üzerinden bir arkadaşınız ile sohbet eder gibi, ürünlerinizi satmanıza veya satın almanıza olanak sağlayan güvenli bir alışveriş platformudur.

Bugün elektronik ticaretin ciddi bir bölümü kolay kullanım ve müşteriyle etkileşim imkanı bulunması nedeni ile sosyal medya üzerinden yürütülüyor. Ancak buralarda güvenli ödeme sistemi ve e-ticaret fonksiyonları gibi özellikler sağlanmıyor. Bir diğer elektronik ticaret kanalı olarak pazaryerleri de karmaşık yapıları, kötü kullanıcı deneyimleri ve yüksek komisyon oranları nedeniyle pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmiyor. Kayıt sayfasını gördükten sonra pazar yerlerini terk eden kullanıcı oranı Avrupa’da %75 seviyesinde, Türkiye ve hitap ettiğimiz pazarlarda ise bu oran %95’lere çıkıyor. Bu açıklardan ilham alarak sosyal medya ağlarında gerçekleşen güvensiz ticareti güvenli ve kolay hale getirmek amacıyla Paym.es’i hayata geçirildi.

Uygulamanın ekran görüntüsü

Paym.es Mayıs 2017’de Şehlem Akbulut, Hasan Jabbarov ve Sabrican Zaim tarafından kuruldu. StartersHub’ın yürüttüğü StartersHub XO hızlandırma programına seçildi ve 20 bin dolarlık çekirdek yatırım aldı. Ayrıca Startup Chile hızlandırma programı’nın S Factory programından 15 bin dolar hibe aldı. Ayrıca İhracatçılar Meclisi ve Türkiye Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı tarafından 2017 yılında desteklenecek girişimler arasında da yerini aldı.

Uygulama Ağustos ayının 2. haftasında Beta olarak kullanıma açılacak. Beta kullanıcısı olmak için Paym.es adresi üzerinden davetiye talebinde bulunabilirsiniz. Şimdiden 1200’den fazla kullanıcı bu listeye kayıt olmuş durumda.

Türkiye, Rusya, İspanya, İran,  Şili, Avustralya başta olmak üzere, sosyal medyada ticaretin geliştiği ve eticarete giriş aşamasında alternatif oluşturabileceğini düşündükleri pazarları hedefliyorlar.

Türkiye’den girişimlerin globalde kazandığı başarıları aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler