Kapanmasıyla gündeme gelen Markafoni, 15 milyon dolara resmen satıldı

Dün paylaştığımız ve resmi olarak netleşmeyen Markafoni satışı tamamlandı. İngiltere’de faaliyet gösteren Selectfashion.co.uk kurucusu Cafer Mahiroğlu tarafından 15 milyon dolara satın alındı. Ve önümüzdeki 3 yıl içerisinde de Mahiroğlu, Markafoni’ye toplamda 15 milyon dolar yatırım yapacak.

Select Fashion Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, satın almayla ilgili şunları söyledi:

“Select İngiltere’nin en önemli hazır giyim markalarından biri. 16-24 yaş kadın kategorisinde yüzde 7’lik bir pazar payını elimizde bulunduruyoruz. Avrupa’nın her yerinde yatırım yapma potansiyeline sahibiz ama biz Türkiye’yi tercih ettik. Çünkü ülkemize hem vefa borcumuz var hem de Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Markafoni gibi Türkiye’den çıkmış büyük bir markanın yok olmasına göz yumamazdık.

Biz yıllar önce zordaki Select’i de alıp küllerinden yeniden doğmasını sağladık. Bugün 250 mağazayla İngiltere’nin en güçlü markalarından biri yaptık. Şimdi Markafoni ile çok daha büyük bir başarı öyküsünü ülkemizde yazmak için hazırlık yapıyoruz. Satın alma ve 3 yıl sürmesini öngördüğümüz yeni yatırımlar için toplam 15 milyon dolar bütçe ayırdık. Ayrıca diğer uyum çalışmaları için de 15 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz.

Biz orta vadede Markafoni’yi bugün 31 milyar TL olan e-ticaret pazarının zirvesine taşımayı amaçlıyoruz.”

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler