Avrupa’nın 30 yaşı altı başarılı girişimcileri

Avrupa startup pazarının genç ve başarılı girişimcilerine bir göz atıp sizler için derledik.

Urska Srsen, Slovenya: Bellabeat’in kurucu ortağı ve yöneticisi. Srsen, kadınların sağlıklarını kolaylıkla takip etmelerini sağlayan giyilebilir teknoloji dizayn ediyor. Bu teknoloji vücut ve beyinden stres, uyku ve menstral döngü hakkında bazı biometrikler topluyor. Bellabeat Y-Combinator W14 sınıfının başarılı bir mezunu.

Jonas Drüppel, Roland Grenke ve Daniel Taschik, Almanya: Dubsmash, Jonas Drüppel, Roland Grenke ve Daniel Taschik tarafından geliştirilen bir video mesajlaşma uygulaması. Film, gösteri, müzik ve internet trendlerinin ses kayıtları kullanılarak kullanıcıların keyifli vakit geçirmesini sağlanıyor. Dubsmash uzun süre Appstore’un zirvesinde yer aldı ve toplamda 15 milyon dolarlık yatırımı 3 turda topladı.

Caroline Walerud, İsveç: Walerud, 2012’de Volumental’in kurucu ortağı oldu. Stockholm’deki Royal Institute of Technology’de bir doktora tezi olarak başlayan Volumental şu anda bilgisayar vizyonu ve yapay zekayı birlikte kullanarak piyasayı altüst eden bir ayakkabı teknolojisi. Dünyanın en iyi markaları tarafından kullanılıyor.Bunun nedeni ise kullanıcıların deneyimlerini kişiselleştirmek ve gerçek rahatlığa ulaşmalarını sağlamak.

Ross Knap, Polonya: Ross Knap, CallPage in CEO’su ve kurucu ortağı. CallPage kullanıcıların websitesi üzerindeki hareketlerini gerçek zamanlı olarak analiz ediyor. Potansiyel bir müşteri gördüğünde bedava geri arama hizmeti öneriyor ve sadece 28 saniye içinde potansiyel müşteriyi bünyesine katabiliyor. Polonyalı şirket 2015’te kuruldu. 2016 yazında tohum yatırım olarak 500 bin euro aldı.

Joséphine Goube, Fransa: Goube, Migreat isimli mülteci barınma başvurusu uygulamasının kurucusu. Migreat başvuru sırasındaki bürokratik süreç için yönlendirmelerle kullanıcılarına yardımcı oluyor. VC fonlamasında 6 milyon toplayan Migreat’in kurucusu Josephine aynı zamanda mültecilerin teknolojik ihtiyaçlarına cevap veren Techfugees’in CEO’su.

James Proud, İngiltere: Proud, Hello şirketinin kurucusu ve CEO’su. Hello akıllı alarm ve uyku görüntüleyiciler yapıyor. İlk ürünleri Sense 2014 yılında Kickstarter’dan 2.41 milyon dolar topladı.

Marjolaine Grondin, Fransa: Paris merkezli Jam’in kurucu ortağı. Jam yapay zeka merkezli bir SMS cevaplama hizmeti. Hizmet 100bin kadar insana, boş zaman aktivitelerine(tiyatro,sinema,bar-pub etkinlikleri vs.) katılmaları için yardımcı oldu. 2012’de kurulan Jam, 1 milyon euro dan fazla yatırım aldı.

Alexander Naydenov, Bulgaristan: Naydenov, tez raporlarını birlikte yazmaya yarayan online ortak çalışma platformu PaperHive’ın kurucu ortağı. Araştırmacılar istedikleri bütün elementleri raporlarına ortaklaşa ekleyebiliyorlar. PaperHive 2016’da kuruldu ve merkezi Berlin’de.

Habib Frost, Danimarka: Neurescue bilgisayar kontrolünde kalp krizi vakalarında kullanılan bir tüp. Kurucusu Habib Frost 23 yaşında en genç medikal doktor olarak üniversiteden mezun oldu. 2014’de başlattığı Neurescue’da donanım, yazılım ve medikal teorileri birleştirdi.

Alice Zagury, Fransa: Zagury, The Family isimli hızlandırma merkezinin kurucu ortağı ve CEO’su. 270’ten fazla startup’ı destekleyen ve girişimcileri bir araya getiren The Family 2013’te kuruldu.

Güncel İçerikler