Trakya Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği Demo Day’de Silikon Vadisi’ni kazanan girişimler

Trakya Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği Demo Day’de “Yeni İşim Girişim” programı kapsamında tekstilden bilişime, mekatronikten elektroniğe, sağlık turizminden 3D yazıcı teknolojilerine kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren girişimler Silikon Vadisi’ne gitmek için kıyasıya yarıştı.

Sahneye çıkan 10 girişim arasından seçilen ServisSoft, Sinek ve Biyomekatronik girişimleri Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Yarışmanın dördüncü, beşinci ve altıncısı da 5 bin TL değerinde ticarileştirme desteği aldı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: “Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlattığımız “Yeni İşim Girişim Programı” kapsamında 48 Trakyalı genç girişimci beş ay boyunca özel bir eğitimden geçti. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz program kapsamında adaylar iş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentorluğu, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimlerini alırken, finansman kaynaklarına ulaşım ve profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı. Girişimciler geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundu ve bunlardan 10 tanesi büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Bugün jürinin beğenisini toplayan üç proje sahibi girişimci Silikon Vadisi’ne gidecek ve orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak. Kazanan proje sahiplerinin içinden milyar dolarlık firma sahiplerinin çıkması, bu markaların Trakya’dan olması en büyük temennimiz.” Şahin açıklamasının devamında “Bölge üniversiteleri, ticaret ve sanayi odaları, teknopark ve teknoloji transfer ofislerinin de destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu program ile bölgedeki yenilikçi uygulama ve patent sayısının artmasını, orta ve uzun vadede bölgesel girişimcilik ortamının güçlenmesini ve yeni girişimcilerin cesaretlendirilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler