Lisa, Instagram’da hangi fotoğrafın daha çok etkileşim alacağını tahmin ediyor

Yerli girişim Lisa, hangi fotoğrafın daha fazla etkileşim alacağını paylaşım yapmadan önce öngören, makine öğrenmesi tabanlı bir uygulamadır. Şu anda Instagram odaklı çalışan algoritmasıyla paylaşmakta kararsız kaldiğiniz görselleri Lisa‘ya sorarak hangisini paylaşmanız gerektiğini görselin içeriğine uygun ürettiği hashtaglerle görebilirsiniz.

Tarık Demir ve Orkan Yılmaz tarafından Şubat 2016’da uygulama üzerinde çalışılmaya başlandı. 7 ay gibi bir sürede backend ve algoritma geliştirmeleri yapıldı.

Microsoft Azure, Opencv, AWS altyapıları kullanılarak geliştirilen ürün, MVP’sini websitesi olarak Kasım 2016’da yayınladı. Daha sonraki süreçte gelen geri bildirimler ile gerekli geliştirmeleri yaptıktan sonra Şubat 2017‘de iOS uygulaması çıkarıldı ve App Store’a girdi. Uygulamanın 70’ten fazla ülkeden 5000’e yakın kullanıcısı var.

Girişimin hitap ettiği kitle Instagram kullanıcıları olduğu için, ilk günden itibaren global anlamda büyüme hedeflemektedir. Görsel içerikleri puanlayan yurtdışı kaynaklı birkaç ürün bulunsa da Lisa’nın fark oluşturduğu ve geliştirilmeye devam eden özelliği, sosyal
medya platformlarında özelleştirdiği algoritmalarıdır.

Ücretsiz olarak kullanılabilen uygulamada gerekli aşamaya gelindiği zaman freemium gelir modelini yerleştirilecek ve uygulama içi satın alma (inapp purchase) sistemiyle gelir elde etmeye baslayacak.

Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler