ING Bank ile İTÜ ARI Teknokent iş birliğine giderek, İTÜ Çekirdek’ten fintech girişim yetiştirecek

ING Bank, finansal teknolojiler (fintech) üzerine çalışan girişimcilerin projelerini hayata geçirmesine destek olmak üzere İTÜ ARI Teknokent ile iş birliğine gitti. Buna göre, Kasım ayında 6’ncısı düzenlenecek “Big Bang” yarışmasında başarılı fintech girişimlerine mentorluğun yanı sıra “ING Bank Fintech Özel Ödülü” verilecek ve toplam 40 bin Euro ödül dağıtılacak. Hedef, fikirlerin finansal teknoloji alanında ticari ürünlere dönüşmesini sağlamak.

Tüm Türkiye’den İTÜ Çekirdek’e başvurarak önkuluçka aşamasını tamamlayan başarılı girişimci ekipler, Big Bang’de finansman ve kuluçka desteğine ulaşmak için yarışacak. Bu kapsamda ödül veya yatırım olarak toplam 5 milyon lirayı aşkın sermaye desteğinin girişimcilerle buluşması bekleniyor.

Fintech girişimcileri, 19 Ağustos 2017 tarihine kadar İTÜ Çekirdek’e başvurarak eğitim ve önkuluçka sürecinden yararlanma ve Big Bang 2017 adayları arasına girme fırsatı yakalayacak.

Tüm Türkiye’den başvuran girişimcilerle, melek yatırımcıları ve hiçbir karşılık beklemeden destekte bulunan kurumları bir araya getiren Big Bang Girişimcilik Yarışması, ticarileştirilebilir ürünlerin ortaya çıkarılmasını amaçlıyor. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Big Bang Girişimcilik Yarışması’nda başarılı bulunarak toplam 5 milyon liradan fazla ödül veya yatırıma ulaşması beklenen tüm girişimciler, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nde de bir yıl süreyle özel destekleme ve mentorluk programına alınacak.

ING Bank Operasyon ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu, artık fintech’lere kuluçka döneminde de destek olacağız derken, İTÜ ARI Teknokent CEO’su Kenan Çolpan ise yeni fintech fikirlerin, İTÜ Çekirdek’te gelişmeye daha uygun bir ortam bulacağını dile getirdi.

İTÜ Çekirdek Big Bang’de projesiyle yer almak isteyen girişimcilerin daha fazla bilgi ve kayıt için Big Bang sitesini ve İTÜ Çekirdek internet adreslerini ziyaret etmeleri yeterli.

Güncel İçerikler