Girişimcilerin mutlaka izlemesi gereken filmler

Girişimcilerin izlemesi gereken filmleri listeledik. Bu listeyi güzel filmler buldukça güncelleyeceğiz. Bu filmleri izleyerek hem motivasyonunuzu artırabilirsiniz hem de diğer girişimlerin hikayelerinden kesitler bulabilirsiniz.

Google’da arama yaptığınızda hepsine ulaşabiliyorsunuz. İyi seyirler.

Silikon Vadisinin Korsanları (Pirates of Silicon Valley)

Bill Gates’in bilgisayar dehası değil bir pazarlama dehası olduğunu Apple firmasının Bill Gates karşısındaki hataları ve zayıflıkları Bill Gates’in Apple karşısındaki kurnazlığı ve iki yüzlülüğü. Bilişim sektörünün acımasız yüzünü akıcı bir şekilde anlatan bir film.

Sosyal Ağlar (The Social Network)

2003 yılında bir akşam, Harvard Üniversitesi öğrencisi ve bilgisayar programcısı Mark Zuckerberg, bilgisayarının başına oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar. Çılgın içerikli web günlüğü ve programlama sonucunda, kısa süre sonra global düzeyde bir sosyal ağ oluşturacak ve iletişimde devrim yaratacaktır. Ancak başarı bu genç girişimciyi kişisel ve yasal karmaşalara sürükler.

Genç Çıraklar (The Internship)

Billy ve Nick bir şirketin pazarlama bölümünde görevli ve dijital dünyanın gelişimlerini takip etmekte zorlanan iki pazarlama elemanıdır. Sonunda beklenen olur ve işlerinden atılırlar. İşsizlik sorunuyla uğraşmaya çalışan ikili, bir plan yaparak Google’ın stajyerlik bölümlerine başvururlar. Seçmelere ve eğitim programına oldukça fazla bir başvuru olmaktadır ve başvuruda olanların küçük bir kısmı, yalnızca bu konuda çok zeki olanlar kabul edilmektedir. Başvuruda bulunanlarla karşılaşan ikili, eğitim programındaki bütün kişilerin kendilerinden oldukça küçük yaşta olan gençler olduğunu ve hepsinin alanında uzman olduğunu anlarlar. Kendilerinin farklı ve deneyimli olduğunu ispatlamaya çalışırlar ve bir rekabet başlar. Dahası da Billy ve Nick birbirleriyle de rekabet etmek zorunda olurlar. Komedi türündeki Genç Çıraklar filminin başrollerini Owen Wilson ve Vince Vaughn oynuyor.

Stajyer (The Intern)

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarındn birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir. Yönetmen koltuğunda Nancy Meyers’ın oturduğu, komedi filminin başrollerini ise Anne Hathaway ile Robert De Niro paylaşıyor.

Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happiness)

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

Kurucu (The Founder)

İki kardeşin yenilikçi fast food restoranını(McDonald’s), hırs, inat ve acımasızlık kombinasyonu ile dünyadaki en büyük restoran işletmelerinden birine haline getiren bir satış görevlisi Ray Kroc’un hikayesi. Linda Cardellini, Patrick Wilson gibi oyuncuların kadroda yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda John Lee Hancock oturuyor. Filmin başkarakterini ise ünlü aktör Michael Keaton canlandırıyor.

Güncel İçerikler