Yeni mezunların bir girişimde işe başlamadan önce bilmeleri gereken 6 şey

Yeni mezunlar, işgücüne katıldıkça, büyük şirketler yerine girişimlerde çalışmayı tercih etmeye başladı. Accenture tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ABD’li mezunların yalnızca% 14’ü büyük bir firmada çalışmak isterken; % 44’ü ise bir girişimde veya diğer küçük işletmelerde çalışmak istemekte. Bir girişimde çalışmak, gayrıresmi bir atmosferde iş başına daha hızlı öğrenmeye ve daha fazla verim almayı sağlamasına rağmen olumsuz yönleri de var. Bir girişimin ideal ilk iş olacağını kabul etmeden önce, nasıl bir işin içine girdiğinizi bildiğinizden emin olun. Girişim dünyasındaki çalışmalarıma ve yeni mezunlarımıza dayanarak, genç işçilerin sıklıkla karşı karşıya kalacaklarını bilmediği bir takım zorluklar burada.

Ne standart maaş ne de fazladan avantaj! Zorluklar, iş teklifini aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şeyle başlar: ödün paketinizi müzakere edin. Bir girişimde işe alındıktan sonra, genellikle maaş ya da avantajlar için pazarlık yapmak çok az mümkün olmaz. İyi finanse edilen bir girişimde maaşınız pozisyonunuza göre oldukça fazla olabilir. Ancak bunun tam tersi durumda da olabilirsiniz. Bir girişimdeki maaş figürü, kurulu bir şirketten çok daha fazla dalgalıdır. Diğer firmalarla yapılan maaşlara göre verdikleri teklifi kıyaslama işlemi de daha zor olacaktır. Peki ya avantajlar? Pekala, bir sürü girişim dişhekimliği veya sağlık sigortası ya da 401 (k) planı gibi avantajlara sahip değildir; bu gibi imkanları verebilecekleri finansal bir konumda değillerdir. Orada gerçekten çalışmak isteyip istemediğinize karar vermek için avantaj ve maaş gibi şeylerin ötesine bakmanız gerekecek.

Kültür sürekli olarak gelişiyor! Bir şirketin kültürü; ekibin birbirleriyle etkileşim kurma biçiminden, oluşturduğu günlük uygulamalardan, belirli sorunları nasıl ele aldığından oluşur. Büyük bir firmada, yeni bir çalışan normların bulunduğu bir kültürü adımlar. Ancak, bir girişimde ilk 20 çalışandan biri iseniz, kültürü siz yaratıyorsunuz demektir. Bu herkes için anlamsız bir his olabilir ancak ilk işinizse bu sizin için çok şey demektir. Şirketin yüksek bir devir hızı varsa her türden kültürü kurmak daha da zorlaşır ve bu durum bir çok yeni girişimde görülmektedir.

Yapının eksikliği – hatta bir patronun eksikliği! girişimlerde işe başlayan mezunlar, hedeflerin net ve tutarlı olduğu, ebeveynler ve profesörler tarafından yakından denetlendiği eğitim ortamlarından, hedeflerin belirsiz olduğu, sürekli değiştiği veya her ikisinin de olduğu ve nereye gitmek zorunda oldukları belli olmayan işlere gidiyor olabilirler ve hiçbir denetim veya feedback söz konusu olmayabilir. Bunu gerçekleştirmek zor bir senaryodur. Gençler genellikle geribildirim ve dikkat istemekte ve başarı için herhangi ölçek bulamadıkları durumlarda sürekli olarak performans göstermeyi veya daha iyi olmayı zor bulmaktadır. Bazı girişimcilerde bunun adına “yapısal eksiklik” demek bu durumun nazik bir tanımı olur. Daha doğru bir açıklama “toplam kaos” olur. Öncellikleri her zaman bir değişim içersinde olan , kurucu ve yatırımcısının baskısına göre yön alan bir ortamda çalışan olarak nasıl başarılı olursunuz? Çok akıcı bir ortama girmek için zihinsel olarak hazır olmalısın.

Ve bazı durumlarda patronunuz bile olmayabilir. Üniversitemdeki mezunlarla ilk meslekleri hakkında birkaç konuşma yaptım. Hepsinin ilk işinde patron olması bekleniyordu. Fakat şimdi doğrudan bir süpervizör olmadan işe başlıyorlar. (Bazı durumlarda da bir patronun olduğu ancak patron şirketten ayrıldıktan sonra yerine geçilmemesi söz konusu ) Bu son dönemler “patron” konumu kaldırılmaya başlandı ve insanlar bu durumdan memnun oldukları halde birilerinin onlara akıl hocalığı, koçluk ,öncülük etmesini istiyorlar. yapmasını istiyorlar. Onlara yapıyı sunan ve onlara yeni şeyler öğret birilerini arıyorlar.

Her zaman çalışmak için baskı! Çoğu yeni şirketin yavaş günleri yoktur. Bir girişim şirketinin 7/24 ortamı haftalarca haftasonları finalleri gibi hissedilebilir. Kendi rüyalarını kovalamak için sürekli olarak çalışan (ve senden daha fazla finansal ve itibar riski istiyerek) çalışan bir kurucu ekiple çalışmakla kalmaz, aynı zamanda muhtemelen senden biraz daha yaşlı bu yolda bir fırsat yakalayan ve bir şans kovalayan sıkıcı işlerden kurtulup bu noktaya gelen meslekten düşmüş meslektaşlarla da çalışırsın. E-postalar, metinler ve mesajlar gece veya haftasonu gelebilir ve yaptığın işi bırakıp isteneni teslim etmeniz beklenir. İş arkadaşlarınız size bir şey atadığında, şikayet etmeden veya çok fazla soru sormadan işi tamamlamak için yapmanız gereken her şeyi yapmanızı bekleyeceklerdir. Kollarınızı toplayıp işi yapmaya hazır değilseniz veya sadece “her zaman açık” olmak istemiyorsanız bile, başka yerlerde çalışmak isteyebilirsiniz. Örneğin, daha büyük, daha köklü bir şirkette, programlar daha öngörülebilir ve hafta sonları daha dokunulmazdır.

Kaynak eksikliği! Büyük bir şirket için çalışmaya başlayınca bol miktarda kaynaklarınız olacak – bir İK departmanı, bir teknoloji departmanı, bir pazarlama ekibi. Nasıl bir şeyler yapacağınızı bilmiyorsanız, eğlenceli şehirlerde konferans veya atölye çalışmalarında yeteneklerinizi geliştirecek bir eğitim bütçesine dokunabilirsiniz. Ama bir girişimde çalışırsanız, departman sizsinizdir. İşe alma, pazarlama, stratejik planlama, sosyal medya – her şeyi siz yaparsınız. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, YouTube videoları, MOOC’ler ve diğer ücretsiz kaynaklar aracılığıyla kendiniz öğrenirsiniz. Birinin sana yardım etmesini mi istersin? Bazen bu mümkün değildir. Birçok genç başlangıçta bütün bunları yapmak için gereken yaratıcılığın tadını çıkarıyor ancak sonunda bir duvara çarpıyor.

Finansal belirsizlik! Yükselmekte görünen bir şirkette sağlam bir iki yıl geçiren birçok gençle konuştum. İlk 40 işten birindeydiler, harika bir konumdaydılar, para kazandılar … sonra iki yıl sonra yatırımcılar çekildi ya da finansman kurumuş hale geldiler. Bir girişimde çalışacaksanız, ne kadar sıkı çalışırsanız çalışın bu olasılığa hazırlıklı olmanız gerekir. İstikrarlı bir başlangıca rağmen, iğne hareket ettirilmiyorsa işten çıkarılabilirsin. Her çalışan bir bütçeyle bağlıdır ve her çalışan bir amaca hizmet eder. Amacınıza hizmet etmezseniz, iğneyi bir şekilde hareket ettirmezseniz, şirketin büyümesi için gerekli değilsinizdir. Kişisel değil – sadece şirketi ilerletmeyen birine israf etmek için yeterli para ya da zamana gerek yok demektir. Girişimde çalışma yolunu seçerseniz fark yaratmanın yollarını bulmaya hazır olun.

Güncel İçerikler