HP’nin oyun değiştirici yeni DreamColor ekranları

HP‘nin oyun değiştirici yeni DreamColor ekranları sayesinde sanatçılar, hayallerini gerçeğe dönüştürebilecek. Yeni ekranlar en doğru renkleri ortaya çıkaran altın standartlar ile geliyor.

Ulusal Yayıncılar Birliği’nin (NAB) gerçekleştirdiği NAB Show etkinliğinde HP, renk uzmanlarını güçlendirecek gerçek Sinema 4K ekranını tanıttı. Renk hassasiyeti ve otomatik kalibrasyon gibi yeni özelliklere sahip ekran ile geleceğin film ve animasyonları yapılabilecek. Önde gelen görsel efekt ve animasyon stüdyoları ile birlikte tasarlanan yeni HP DreamColor Z31x Studio ve HP DreamColor Z24X G2 ekranlar sayesinde sanatçılar, fotoğrafçılar ve film yapımcıları, ekran performansından endişe duymadan yapabilecekleri işleri en iyi şekilde hayata geçirebilecek.

HP Türkiye Kurumsal ve Perakende Çözümleri Kategori Müdürü Aylin Atay yaptığı açıklamada, “Sinema için geliştirdiğimiz yeni DreamColor ekranımız, en siyahtan en parlak renklere kadar hassasiyet sunan altın standartlarla geliyor. Uygun maliyette sunduğu kullanım kolaylığı sayesinde bu ekranı kullananlar, rekabette öne geçecek. Yeni DreamColor Z ekranlar, renk hassasiyetine ve güçlü performansa ihtiyaç duyan stüdyolar ve dijital kreatifler için oyun değiştirici olacak.” dedi.

Renk hassasiyetine önem veren ekran pazarının öncülerinden olan HP DreamColor Ekranlar, dünyanın önde gelen film yapımcıları ve görsel efekt stüdyoları için PC ve Mac® bilgisayarlarda tamamlayıcı bir teknoloji olarak öne çıkıyor. 2011 yılından bu yana Görsel Efekt kategorisinde Akademi Ödülleri’ne aday gösterilen yapımlarda HP DreamColor ekranlar kullanıldı. 2015 yılında, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından HP DreamColor ekrana ve bu ekranı geliştirenlere Bilim ve Mühendislik Ödülü verildi.

HP DreamColor Z31x Studio Ekran, renk uzmanları için birçok özellik sunuyor. Bu özellikler içerisinde çok canlı renkler için geniş renk gamı, tam siyah rengi ortaya çıkaran yenilik, kendi kendini kalibre edebilen dahili bir kolorimetre ve sezgisel iş akışı ve yönetim araçları yer alıyor. HP’nin ürün güvenilirliği ile bir araya gelen bu özellikler son editörler, online editörler, renkçiler, ışıkçılar, dizgiciler, fotoğrafçılar, grafik sanatçıları ve tasarımcılar için kritik önem taşıyor. Yüksek kalitede özel panele sahip HP Z31x, kullanıcıların muhteşem renkleri, derin zengin siyahları görmesini sağlayan teknolojiler kullanırken aynı zamanda yılların kullanımına dayanacak şekilde profesyonel bir işçilikle üretildi.

HP DreamColor Z31x Studio ekranın öne çıkan özellikleri

HP, bu ürünü ile normal ekranlardan dev ekranlara ve baskıya kadar kullanıcılara ekran renklerinde tam hassasiyet ve tutarlılık sunacak inovasyonlara bir kez daha imza attı. 31 inçlik diyagonal DreamColor Studio ekrandaki her yeni özellik çalışma yöntemlerini değiştirmek isteyen kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre geliştirildi. Öne çıkan özelliklerden bazıları şunlar:

Herhangi bir görüş açısında dahi hassas görüntü kalitesi.

Ekran üzeri performansı otomatik bir şekilde, belli periyotlarda veya istenildiğinde ölçen ve ayarlayan gelişmiş ve dahili kolorimetre sayesinde güvenilir ve doğru renkler.
İşleri hızlandıran özellikler ile kullanıcılar Sinema 4K çözünürlüğünde yeni çalışmalar üretebiliyor, Gerçek 2K içerisinde bu çalışmaları görüntüleyebiliyor ve projelerini ekran işaretleri ve cihazlar arasında klavye tabanlı girişler ile konseptten gerçeğe dönüştürebiliyor.

HP Z31x görüntü kalitesi, 1 milyardan fazla rengi destekleyen gerçek 10-bit Real IPS panel ile sunuluyor. Bu renkler içerisinde sürekli ve eksen dışı siyah seviyesi de bulunuyor. HP derin siyahları, minimum siyahları ve zengin gölge detaylarını ortaya çıkaran yeni işlemler ile bu IPS teknolojisini daha da geliştirdi.

HP Z31x’in kolorimetresi istenildiğinde ekranı otomatik bir şekilde kalibre ediyor, hatta daha önce belirlenmiş periyotlarda bunu yapabiliyor ve böylece kullanıcılar işlerini kesintisiz bir şekilde sürdürebiliyor. Dahili kolorimetre, referans aracı ile kullanılarak tutarlı ve doğru renkler elde edilebiliyor. Mükemmel renk hassasiyeti sunan bu dahili kolorimetre sayesinde bu ekran, HP’nin şu ana kadarki en geniş renk gamını (DCI-P3’ün yüzde 99’u) sunan gerçek 10-bit renk ile çalışıyor.

HP Z31x endüstrinin önde gelen dijital kreatiflerinin talep ettiği özellikler de sunuyor: entegre bir KVM (klavye/video/fare) anahtarı, Gerçek 2K görüntü, işaretçiler – maskeler ve dahası. HP Z31x’in dahili KVM’si klavyedeki kısa yol tuşu ile iki bilgisayar arasında geçiş yapabiliyor. Bu sayede kullanıcılar tek bir ekran, klavye ve fareyi iki bilgisayarda kullanabiliyor. Birçok sanatçı iki bilgisayar ile çalışıyor. Animasyon ve kompozisyon uygulamaları için Linux®, Adobe® Photoshop veya internet erişimi için bir Windows® . Kullanıcılar ayrıca önde yer alan tuşlarla otomatik karartma yaparak işlerine daha fazla odaklanabiliyor, gece görüşü için kırmızı ışıklar arasında tercih yapabiliyor veya bu özelliği tamamen kapatabiliyor.

HP’nin en uygun fiyatlı DreamColor ekranı

HP Z24x G2 DreamColor Ekran, HP DreamColor markası ile anılmaya başlanan renk doğruluğu ve tutarlılığı sunuyor. Uygun fiyatı ile bu DreamColor ekran sayesinde sanatçılar, profesyonel seviyede renk doğruluğunu ekranlarına taşıyabiliyor. HP’nin renk hassasiyetini öne çıkaran en uygun fiyatlı HP Z24x ekranı şunları sunuyor:

  • 24 inç diyagonal panel, Adobe® RGB’nin yüzde 99’unu kapsayan 1 milyara kadar renk üretiyor.
  • Renk kalibrasyonu sayesinde tasarımdan üretime net ve tutarlı renkler.
  • Renk alanı seçimi için basmalı tuş.
  • Windows® ve macOS için X-Rite i1Display Pro ve Klein Instruments K10-A kolorimetreleri destekleyen kalibrasyon yazılımı.

Güncel İçerikler