Dünyanın en popüler video içerik sitesi YouTube, yeni tasarımını kullanıcılarına tanıttı

YouTube, deneyimlerimizi daha kolay ve eğlenceli hale getirecek, kullanıcı odaklı, en sevdiğimiz videoları ve içerik oluşturucularını vurgulayacak şekilde oluşturulmuş olan yeni masaüstü tasarımını tanıttı.

YouTube yeni tasarımını uygulamaya koymadan önce, kullanıcılarına bir önizleme imkanı da sağlayacak. Böylece aldıkları geri dönüşlere göre siteyi daha geniş bir kitleyle paylaşmadan tasarımı geliştirmeye ve daha iyi bir hale getirmeye devam edebilecekler.

Güzel, keyifli ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi sağlamak için YouTube Google‘ın geliştirdiği ‘Material Desing’ uygulamasını da uygulanmaya başlayacak.

Peki bu yeni tasarımda öne çıkan şeyler neler?

Sadelik: Yeni tasarım, siz sevdiğiniz videolara göz atarken, dikkatinizi dağıtabilecek görsellerin kaldırılması sayesinde temiz ve taze. İzlediğiniz içerik, sayfada en dikkat çeken şey olacak.

Tutarlılık: Yeni tasarım, YouTube mobil uygulaması da dahil olmak üzere Google platformlarında uygulanacak.

Güzellik: Zahmetsiz bir deneyim yaratmak için güzellik ve amaç bir arada olacak.

Yeni uygulanacak tasarımın adı Dark Theme. YouTube deneyimimizin tümü boyunca arka planınızı karanlık hala getiriyor. Böylece izlediğimiz içerik haricindeki şeylerin öne çıkmasını engelliyor ve izlediğimiz videoların gerçek renklerini almamıza izin veriyor.

YouTube’un yeni görünümünü denemek isterseniz youtube.com/new adresine giderek yeni tasarımın önizlemesini seçebilir daha sonra isterseniz mevut tasarıma geri dönebilirsiniz. Dilerseniz, yeni tema hakkındaki görüşlerinizi hesap menüsünden gönderebilirsiniz.

Güncel İçerikler