Türkiye’de faaliyet gösteren Artıway’in ana şirketi Bonusway, 6.9 milyon euro yatırım aldı

İnternetten yapılan alışverişlerde müşterilere para iadesi sağlayan B2B iş modeli ile Türkiye’de de faaliyet gösteren Artıway‘in ana şirketi Bonusway, girişim sermayesi ve borç finansmanı fonundan 6.9 milyon euro’luk bir yatırım aldı. Bu yatırımın 3,7 milyon euro’luk yatırım kısmı ise yine Türkiye’de bu yıl faaliyetlerine başlayan Buran Venture Capital tarafından sağlandı.

Bonusway, Finlandiya’da 2012 yılında kurulan bir şirket. Türkiye pazarında ise faaliyetlerini Artıway adında sürdürüyor. B2B olarak kurumlara hizmet veriyor. Türkiye’deki müşterileri arasında; Markafoni, Morhipo gibi önemli eticaret şirketleri var. Artıway şirketinin sitesinden ulaştığımız bilgilere göre 1000’den fazla markanın 3500’ten fazla mağazasında hizmet veriyor.

Bonusway’in Cashback servisi ise anlaşmalı mağazalardaki indirimleri bonus puan olarak müşterilerin hesaplarına aktarıyor. Bu puanları da Artıway içerisindeki diğer anlaşmalı markalarda kullanabiliyorsunuz. Müşterilere ödenecek bonusu ise 6 Milyon TL’yi geçmiş durumda.

artiway-nasil-calisirArtıway’in Türkiye Operasyonu Sorumlusu Ayşenur Serengil yatırımla ilgili yaptığı açıklamada, Artıwaykullanıcı sayısını arttırmak ve mevcut kullanıcıyı korumak amacıyla kullanılacak olan bu yatırım, belirlenen işletme hedeflerine ulaşan şirketin daha fazla genişlemesine de olanak sağlayacak. Geliri aylık %15 büyüyen Artıway, kullanıcılarına ödül olarak gerçek para sunan ve aynı zamanda online perakende sektörünün büyümesinde önemli bir faktör olan online müşteri sadakat programının gerçek bir ihtiyaç olduğunu kanıtlıyor” diyor.

Buran Venture Capital ortağı Bürkan Beyli ise Artıway‘in yöresel büyüme stratejisinde Türkiye’nin kaçınılmaz bir adım. Artıway sadakat ve bonus para çözümlerinin Türkiye’nin hızla büyüyen e-ticaret ve fintech değer zincirinde önemli bir yer tutacağını düşünüyorum.”

Bonusway’le ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler