Vispera, Keiretsu Capital’den 6,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Vispera, perakende markalar için görüş odaklı teknolojiler geliştiriyor. Amerika merkezli Keiretsu Capital‘den yeni turda 6,5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

keiretsu-capitalNe kadar yatırım aldığıyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak Keiretsu Forum Türkiye, Keiretsu Forum NorthWest Melek Yatırımcıları ve Keiretsu Capital ile 2016 yılı içerisinde yapılan yatırımların toplamı 750 bin doları geçti. Geçtiğimiz Şubat ayında da Keiretsu Forum İstanbul tarafından 600 bin dolarlık bir yatırım yapıldığıaçıklanmıştı.

Vispera, iki kurucu ortak Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından 2015 yılı içerisinde kuruldu. . Vispera, hızlı tüketim ürünleri pazarında, perakende yönetimi, denetimi ve analiz için etkin çözümler sağlıyor.

vispera

Prof. Dr. Aytül Erçil girişimiyle ilgili yaptığı bir açıklamada: “Üretici firmalar, perakende satış noktalarındaki ürünlerinin görünürlüklerini, raf paylarını, stok durumlarını ve yerleşimlerini hızlı, detaylı ve en önemlisi doğru bir şekilde takip edebilmek istiyor. Türkiye’de perakende sektörüne yönelik olarak ürün tanıma teknolojisini geliştiren ve uygulayan ilk ve tek firma olarak, sektörün bu ihtiyacına sunduğumuz teknolojik çözüm ile insana dayalı ve yüksek maliyetli geleneksel çözümleri rafa kaldırıyoruz.  Aldığımız bu yatırımın desteğiyle, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli üretici firmalarıyla işbirliklerimizi artırarak devam ettireceğiz. Bizim için Türkiye’nin yatırım notunun düşürüldüğü bir dönemde uluslararası bir kuruluştan böyle bir yatırım almak, üstelik de Keiretsu Capital’in Amerika dışında yaptığı ilk yatırım olmak son derece gurur verici.” diyor.

Bu yatırım ile Vispera’ya bu zorlu yolda başarılar dileriz. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

vispera-yatirim-sunumu

Güncel İçerikler