İTÜ Çekirdek Big Bang 2016 sahnesinde yarışacak girişimler seçildi!

Big Bang sahnesinde bu yıl Genel Kategori ve Otomotiv Kategorilerinde proje geliştiren yarışmacılara yer verilecek. Bu iki farklı kategoriden seçilecek 20 aday Big Bang 2016 sahnesinde kendi projelerini hayata geçirmek için yarışacak.

Genel Kategoriden seçilen 15 girişimci grup ve Otomotiv Kategorisinden seçilen 5 girişimci grup Big Bang 2016 sahnesinde 3 milyon TL’lik ödülden pay almaya çalışacak.

3Z: Proje; hafif ve orta düzey obstrüktif uyku apnesi tedavisinde kullanılabilecek, herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen, hastanın yüzünü kaplamadığından dolayı rahatsızlık vermeyen, ses çıkarmayan, taşınabilir, yenilikçi bir ağız içi aparat üretimini hedeflemektedir.

Ahtapot App: Ahtapot, kurumların üyeleriyle iletişim kurmalarını sağlayan, kendi yönetimlerindeki platformudur.

Bumerangla: Bumerang, ev ve araç dışında çeşitli kişisel eşyaların kullanılmadıkları zaman online olarak kiralanma ve paylaşım platformudur.

Buy Buddy: Buy Buddy, giyim mağazalarında müşterilerin kasaya gitmeden alışveriş yapmalarını sağlayan, aynı zamanda da bir ürün güvenlik cihazı olarak çalışarak, ürünlerin çalınmasını engelleyen bir IOT cihazı ve mobil uygulamalardır.

Getsy: Moda için Tinder tarzı mobil uygulama.

Insprea: Instagram kullanıcılarının paylaşacağı fotoğrafları analiz edip paylaşmadan önce alabilecekleri beğeni sayısını tahmin eden ve içeriğe uygun filtre/hashtag önerisi yapan deep learning tabanlı bir yazılım.

LeadTime App: Kullanıcılara geçmişten geleceğe video paylaşma imkanı veren bir mobil sosyal medya uygulamasıdır.

MD Research& Development: Radyoterapi lineer hızlandırıcı cihazlarının mekanik kontrollerinin tümünü yapabilen tek bir cihaz üretimi projesidir.

Mikro-p: Küçük ve ucuz programlanabilir robot üretimi ve robot teknolojilerinde kullanılacak yeni algoritmalar.

Nowhere Studios: Grafik ve oyun motoru teknolojileri üstünde çalışarak sinematik oyunlar için bir production pipeline geliştirmek ve bu teknolojiyi kendi stüdyolarımızda kullanmak ve 1st party studio’larla paylaşarak oyun yayıncılığı yapmak.

olbig project: Nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyabileceğiniz ve kendi oluşturduğunuz profiller doğrultusunda kullanabileceğiniz bir güvenlik platformudur.

ROBOT: Askeri ve sivil sektörlerde yangın söndürme, şüpheli cisimlere müdahale, el yapımı patlayıcı tarama, seyir ve keşif gibi çözümlere özelleştirilebilir bir otonom/yarı-otonom robot platformu.

TARSUS Inc.: Endüstriyel koşullara dayanıklı, düşük güç tüketen, her türlü sensörün tak-çıkar mantığı ile entegre edilebildiği, batarya ya da normal güç ile çalışabilen bir endüstriyel IoT platformu olan ve uzaktan görüntüleme, kontrol, ölçümleme, otonomluk, veri madenciliği ve yapay zeka işlevleri sunan TARS’ı üretmektedir.

Teleporter: Kullanıcıların konser, festival ve spor etkinliklerini oradaymış gibi deneyimleyebilmesini ve oradaki diğer insanlar ile iletişim kurabilmesini sağlayan sanal gerçeklik tabanlı canlı yayın sistemi.

WalkoVR: Sanal gerçeklik gözlüklerini takan herkesin yer değiştirmeden serbestçe hareket edeceği bir kontrol platformu ve arayüzü yapımıdır.

Otomotiv Kategorisinde yarışacak olan girişimci gruplar 2 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Otomotiv Kategorisi Jürisi tarafından belirlenecek.

O gün fuaye alanında yer alan fakat sahneye çıkmaya hak kazanamamış 51 girişimci gruptan 1 tanesi Big Bang 2016 Mobil Uygulaması üzerinden yapılacak olan halk oylamasıyla, “İTÜ Çekirdek Kuluçka girişimcisi” olmaya hak kazanıp İTÜ Çekirdek imkanlarından faydalanmaya devam edecek! Ayrıca “2000 TL Ar-Ge fonundan” da yararlanacak.

Kaynak: İTÜ Çekirdek

Güncel İçerikler