İzzet Zakuto, Scorp

İzzet Zakuto, 1991 doğumlu Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Mezunu’dur. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (Haziran 2010 – Ağustos 2010), Mekanist That’s Management’ta Menajer, Koç Üniversitesi’nde Mava Club Kurucusu, yine Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler Ofisi’nde Tanıtım ve Bilgilendirme, RZK Çelik Servis Merkezi’nde Satın Alma Asistanı gibi görevler çalıştı. Sonrasında bir eksikliği görerek Scorp’u Sercan Işık’la beraber kurdu.

Scorp, Türkiye’deki bir eksiklikten ziyade Sercan’la beraber var olan girişimci ruhu, ikisi yakın arkadaş olduktan sonra bir şeyler üretip kurma fikirleri geldiğinde ortaya çıktı. İlk başta Taksim’de makarna ve salata servisi yapan bir kafe açmakla başlayan fikirleri zamanla İnternet’e ve Scorp’a bağlandı.

Türkiye’ye has ve asla modası geçmeyen Internet sözlükleri konusunda düşünmeye başlamışlar. Ekşi Sözlük yıllardır Alexa’da 8. sırada ve asla oradan düşmüyor. Bunun yanı sıra İnsanlar’da SnapChat ile başlayan bir mikro video furyası söz konusu… Artık okumaktansa mikro videolar ile tüketmeyi sever hale geldiler. Video içerikler dünyada’da çok hızlı tüketiliyor.

Sonrasında Türkiye’de alışılmış sözlük formu ile mikro video yapısını birleştirecek projeler üzerinde düşünmeye başladıkça ortaya Scorp fikri ortaya çıkmış. Scorp, en kısa tanımı ile insanların dilediği konularda 15 saniyelik videolar ile kendilerini ifade etmesidir.

Girişimci olmaya karar verdikten sonra girişimlerdeki en büyük sorunları onlar da yaşamış. Yatırım, takım olabilme, aile olabilme, doğru zamanda doğru update hamlelerini gerçekleştibilme gibi… Şu zamana kadar hep hızlı ruhlarla doğru adımları atmaya çalışmışlar, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde ilerlemek istiyorlar.

Yeni girişimcilere ve girişimci olmak isteyenlere ise yatırım almak için doğru zamanı beklemek, uykusuzluğa-zorluklara ve yalnız kalmaya alışmak, sürekli olarak kendini teste sokmak ve yine sürekli olarak kendini ve girişimi farklı insanlara anlatarak fikir alışverişi yapmalarını öneriyor.

Ben Horowitz - The Hard Thing About Hard Thingsİzzet, Silikon Vadisi’nde keşfettiği Ben Horowitz – The Hard Thing About Hard Things adlı bu kitabı girişimcilikle ilgilenen herkesin şiddetle okumasını tavsiye ediyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı “Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında desteklediği KWORKS’ün hızlandırma programını başarıyla tamamlayan girişim, TTGV ödülü, Wired dergisi Europe’s Hot Startups’ları arasında gösterilme gibi ödüller ve başarılar elde ettiler.

Türkiye’den globale açılan bir girişimi hayata geçirdikleri için kendilerini tebrik ediyoruz.

Güncel İçerikler