Türk Girişimi Sinemia, 2. Tur Yatırımını Aldı

Geçtiğimiz Aralık ayında ilk yatırımını Aslanoba Capital‘den alan Sinemia, bugün gerçekleşen 2. turda Aslanoba ile birlikte Istanbul Startup Angels üyelerinden Burak Örücü ve Ali Çebi‘nin katıldığı turda ikinci yatırımını aldı. Yatırımın miktarıyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak değerlemesini Aralık ayından bu yana 5 katına çıkardığı söyleniyor.

Sinemia, özel bir sinema kulübüdür. Aylık 49 TL’den satın aldığınız üyelik ile günde bir kez sinemaya gidebiliyorsunuz. Böylelikle sürekli bilet satın almaktansa bir kez bu üyeliği satın alıp, daha fazla film izleyebiliyorsunuz.

Sinemia, İngiltere ve ABD’ye Açılıyor

Kurucusu Rıfat Oğuz öncelikli hedeflerinin İngiltere ve ABD pazarı olduğunu söyleyerek, Ağustos ayında hayata geçirecekleri yeni uygulamaları ile de sinema deneyimini iyileştirmek ve kolaylaştırmak adına; kişiye özel öneriler, marka ayrıcalıkları ve sinema içi satışa kadar birçok yeni özelliği pazara sunacaklarını da dile getirdi. Sinemia uygulaması aynı zamanda sinemaseverlere özel bir sosyal medya mecrası olduğunu da sözlerine ekledi.

Türk girişimlerin globale açılması konusundaki haberler bizi oldukça sevindiriyor. Uluslararası arenada girişimlerimizin olması, yabancı melek yatırımcıların gözünün Türkiye’ye çevrilmesini sağlamaktadır.

Güncel İçerikler