İnovasyon haftasında tanıştığım en genç girişimci ve coder diyebilirim. Oyunu kodluyor, tasarlıyor ve gerçek simülatörler ile oynatıyor. Yusuf Taha Kımırtı‘dan bahsediyorum. Hattat Rakım İlköğretim Okulu’nda 7. sınıf öğrencisi.
Unity de C# ile oyun yapmayı, Elektronik ve Arduino’yu çok seviyor. 5. Sınıfta Bilişim öğretmeninin tanıştırdığı Scratch ile programlama dünyasına adım atmış, scratch üzerinde bir çok oyun geliştirmiş. Şimdi ise Unity3D oyun motoru ile yoluma devam ediyor.
Aklıma geçenlerde izlediğim OBAMA’nın videosu geldi. “Sadece video oyunu satın almayın, bir tane de siz yapın diyor.” Bizim de Yusuf gibi genç üreticilere ihtiyacımız var. İlköğretim okullarının müfredatına kodlama dersi eklenmeli.
Ardunio ve Unity Tabanlı Sürüş, bir araba simülatörüdür. Bu simülatörde direksiyon, ileri-geri vites, gaz, fren pedal , nitro(aşırı hızlanma) butonu bulunmaktadır. Simulator bir oyun şeklinde tasarlanmıştır. Simülatörde amaç diğer araçlara çarpmaktan kaçınarak zarar görmeden en kısa zamanda sürüş parkurunu bitirmektir. Kullanıcılar bu sayede araç kullanmadan, araç sürüşü konusunda tecrübe sahibi olacaklardır.
Simülatör Arduino ve Unity 3D oyun motorundan oluşmaktadır. Sistem ticari bir simülasyon kadar göz alıcı olmasa da hasar sistemi, çarpışmalarda parça düşmesi vs. için C# da yoğun bir şekilde kodlama yapılmıştır. Modeller internetten bulunarak Blender da düzenlenmiştir. Gerçek dünyadan arduino elektronik kart vasıtasıyla gönderilen sinyaller unity de hazırlanmış grafik simülasyon programı tarafından yorumlanarak, araç sanal dünyada hareket etmektedir. Simülatörde direksiyon için potansiyometre, ileri-geri vites için toggle switch, nitro için push buton kullanılmıştır. Fren ve gaz pedalı ise iki vida üzerine bakır plakanın basarak çalıştığı mekanik bir düzenek olarak tasarlandı.