Başarılı olmanın birçok kriteri vardır ancak çok ve etkili çalışmanın getirdiği başarıyı kimse göz ardı edemez. Bu başarının bir örneğini Kenya’dan Louis Wajeiya ve Ian Karega‘nın mobil ödeme girişimi ve Startup İstanbul birincisi nims gösterdi.
1-2-3 Ekim tarihlerinde Microsoft’ta gerçekleştirilen mentorluk günlerinde sabah en erken gelen takım Nims oldu, sunumlarını büyük bir ekip çalışması içerisinde gerçekleştirdiler ve mentorların verdiği geri bildirimleri büyük bir dikkat içerisinde dinleyerek onların yönlendirmeleirne göre sunumlarını şekillendirdiler. 105 girişim sunum yaptı ve sadece 2. sunumlarının ardından finale kaldı. Yine aralarında Nims de vardı. Microsofttan en son onlar çıktı, hatta ben bizzat birazdan binanın kapanacağını bile dile getirdiğim oldu. 3 gün boyunca herkesi dinlediler, mentorları en iyi şekilde kullandılar ve revizelerini yaptılar.
Büyük gün, 5 Ekim geldiğinde ise sabah yine en erken nims ekibi geldi ve yüzlerce kişi, mentor ve konuşmacılara tek seferde yapacakları sunum için sahnede prova yaptılar. Nims’in bu azmi, isteği ve inancı onlara Startup Istanbul 2015 birinciliğini getirdi.
Özet geçmek gerekirse; başarısız olan girişimcilerin genel anlamdaki ortak özelliği değişime açık olmamaları, kendi bildiklerinin dışına çıkmamaları ve kendi fikirlerinin tek doğru olduğunu kabul etmeleri.
Değişim her zaman kazandırır.