Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Startup Turkey’e Katılacak En İyi 15 Girişim Seçildi

Girişimcilik Ekosistemi’nin en önemli yatırım ağı Etohum’un İTÜ SDKM’de düzenlediği Girişimcilik Zirvesi başarıyla tamamlandı. Birbirinden değer isimler sahnede Girişimcilere yol gösterdi, tecrübelerini paylaştı. Bazı cümleleri sosyal medyada yayılırken bazıları alkış aldı. Ancak sahnede dile getirilen her cümle, girişimcilerin not defterinde bulundurması gerekir nitelikteler.

Bugünün asıl diğer önemli ayrıntısı ise Startup Turkey’e katılacak girişim ve girişimcilerin belirlenmesiydi. Etohum’a ortalama 2500 başvuru yapılmış. Bunların hepsi tek tek değerlendirilerek 40’a düşürüldü, bugün ise bu 40 arasından jüriyi geçebilen 2015’in en yi 15’i belirlendi. Bu 15 girişim ve dolayısıyla bu girişimlerin girişimcileri, Antalya’da 26-28 Şubat 2015 tarihlerinde yapılacak olan 7. Startup Turkey‘e katılmaya hak kazandı. 3 gün boyunca birbirinden değerli mentorlar bu girişimlere destek olacak ve girişimcilerde melek yatırımcılara sunum yaparak yatırım almaya çalışacaklar. Hepsi yatırım alacak diye bir kural yok, sadece kendini en iyi pazarlayan ve fikrinin gerekli tüm know-how’unu edinen girişimciler buradan yüzü güler bir şekilde yatırımını almış olarak ayrılacak. Etohum 2015 en iyi 15 girişimin listesi için tıklayın

Sizin de aklınızda bir fikir varsa bir sonraki Etohum başvurularını değerlendirebilirsiniz. Gelişmeleri ve ayrıntılar blogda yayınlamaya devam edeceğiz.

Hasan Aslanoba bugün yaptığı yatırımların rakamlarından biraz bahsetti. Toplamında 58 girişime 53 milyon dolar yatırım yapmış. Yatırımlara giriş aşamasında kendisine toplam 20 milyon dolarlık bir bütçe ayırmış ancak fırsatları gördükçe yukarıdaki rakam 53 milyon dolara ulaşmış. Yaptığı yatırımların hepsinin başarılı olmasını beklemiyor. Başarısız gördüğü projelere devam eden yatırımları yapmıyor. En gözde projelerinden biri de BiTaksi’dir.

Erdil Yaşaroğlu ilginç bir ayrıntıya değindi. Penguen dergisi geçtiğimiz yıl en çok okunan mecmua seçilmiş. Sevinmişler ama genel anlamda üzülmüşler. Çünkü tirajı düşük bir derginin en çok okunması aslında Türkiye’de derginin pek okunmadığını gösteriyor. Gençlik dergilerinin bile %70 tiraj kaybetmiş. Çizim yaparken aklına espri fikirlerin nasıl geldiğini anlattı. Bazen saatlerce çalışırız aklımıza tek bir satır fikir gelmez, sonrasında kafamızı yastığa koyup tam uykuya dalacakken fikirlerin yağdığını görürüz dedi. Açıkçası fikrin ne zaman nerede geleceği belli değil.

 

 

 

Güncel İçerikler