Girişiminizin Hayatta Kalmasını İstiyorsanız İlk Yıl 7 Öneriyi Dikkate Alın

Yeni bir girişime kalkıştınız. İlk aylar heyecanla hızlı geçti, ancak giderek işleriniz beklediğiniz kadar süratli gelişmedi. Paniğe kapılmaya ve kaygılanmaya başladıysanız size yeni girişiminizin ilk yılında hayatta kalmasına yarayacak 7 kural. Bunları yaparsanız Girişiminiz bir sonraki seneye sağlıklı bir geçiş yapar. Zaten maddeleri okuduğunuzda siz de hak vereceksiniz.

 

Emi Gal, CEO, Brainient

> Yakın Arkadaşlarınız, Aileniz ve Mentorlardan Destek Alın

İşler kötü gittiğinde, telefonun öbür ucunda sizin sorunlarınızı dinlemeye hazır yakın insanların olması kadar değerli bir şey olamaz. Size yardımcı olacağını düşündüğünüz yakınlarınızla sorunlarınızı paylaşın.

> İlk yıl pazarlama ve PR için harcama yapmayın

Paranızı; işinizi ve ürününüzü geliştirmek için harcayın. Haber olmak istiyorsanız, işe neden başladığınızı anlatan çarpıcı bir kişisel öykünüz olsun, insanların işine yarayan bir şeyler yapın ya da satın. Sektör toplantılarına, partilere gidin, gazetecilerle tanışın, sohbet edin. Sosyal platformlarda profil oluşturun. İnsanların sizden haberdar olmasını sağlayın.

> Durun ve düşünün

Bir şeylere başladığınızda genellikle her şeyi mümkün olduğundan zorlama eğiliminde oluruz. Arada bir işlerden uzaklaşın. Performansınız, ürününüz, işiniz ve benzeri konular üzerinde düşünün. Bu dönem, sizin gerçekte ilerleyip ilerlemediğinizi veya boşa mı sürek çektiğinizi anlamanıza yardımcı olur.

 

Jules Coleman, founder, Hassle

> Müşteri kitlenizin kim olduğunu anlayın

Ürününüzü nasıl pazarlayacağınızı belirleyecek en önemli nokta, müşterinizin kim olduğunu anlamanızdır. Eğer başka Start Up’ların kullanacağı bir ürün oluşturuyorsanız, Start Up takvimindeki tüm etkinliklere gitmeniz gerekir. Fuar vs.

> Müşterinizin size inanmasını sağlayın

Gerçek müşterilerden oluşan küçük bir grup oluşturmaya odaklanın. Ürünlerinizi satın alıp kullanacak insanların size inanmasını, güvenmesini ve arkadaşlarına sizi tavsiye etmelerini sağlayın.

 

Jeff Lynn, Co-Founder and CEO, Seedrs

> Teknoloji uzmanlarını işe alın

Dijital devrimin bu aşamasında, ekibinizde bir kişinin en üst düzey kod yazma becerisi olması hayati önem taşır. Bu kişi, dışarıdan yazılımcılarla çalışmaya karar verebilir. Ancak, şirkette en az bir kişinin işin ticari tarafının yanı sıra teknik konular hakkında da bilgi sahibi olması şart. Bu kişi olmadan yola çıkmanızı asla önermem.

 

Andy Morley, managing director, The Web Design Group

> İş ve özel yaşam dengesini koruyun

Geç saatlere kadar işte kalmamaya çalışın. Sürekli olarak vaktinizi işinize ayırırsanız, çocuklarınız, eşiniz ve aileniz bundan zarar görecektir. Denge kurmak zordur, ama uyum sağlamak için çalışmanız gerekir.

 

Kaynak: The Guardian Media Network. by Matthew Caines April 28, 2014

Güncel İçerikler