Herkesin hafta sonunu gezerek geçirdiği güzel sayılabilecek bir günde Jüri üyeleri, onlarca girişimci ve yüzlerce seyirci bugün İTÜ Arı Teknokentte nefes kesen Big Bang Teknolojik Girişimler yarışması 2014’ü tamamladı.
Birbirinden enteresan ve en önemlisi %100 Türk yapımı olan projeleri gördük inceledik ve aralarından başarılı seçilenlerin ödüllerini almalarına şahitlik ettik. Girişimcilik alanında bugün Türkiye’de, bir kırılım noktası daha yaşandı. Onlarca proje kıyasıya yarıştı ve en iyi olmak için farklı olmaya, ayrıca bir sorunu çözmeye çalıştılar.
Türkiye’nin yeni girişimcilere ihtiyacı var. Bu girişimcilerin iyi okuması, iyi araştırması ve bölgesel ya da kitlesel olarak yaşanan bir soruna çözüm bulması gerekiyor. Ya da soruna çözüm bulmasından öte, bir işi daha da kolaylaştırması da gerekiyor. Klonlama yaparak girişimcilik yarışmalarında Jüri tarafından başarılı olarak seçilmezsiniz.
İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Colpan (sağdaki foto) ile de bugün tanıştım. Kendisinin girişimcilere ilham veren yapısı, konuşması, hareketleri ve bunların tek bir kelimede söylendiği Mentorluğu var. 2015 başvuruları çok kısa bir zamanda başlayacak. Zaman kaybetmeyi sevmiyorlar. Girişimcileri bir an önce bu ekosisteme dahil etmeye çalışıyorlar. Işık veren girişimlere inanılmaz bir yol açıyorlar. İTÜ Arı Teknokent’i bir defa gezin, ne demek istediğimi çok çok iyi anlayacaksınız.
* İTÜ Arı Teknokent içerisinde kurulan şirketler Türkiye ekonomisine 2 milyar dolardan fazla katma değer sağladı.
* İTÜ Arı Teknokent, Türkiye’de yeşil çevreye duyarlı girişimcilik şehri olma konusunda çalışmalarını da gözle görülür derecede hızla sürdürüyor. Bu konuyla ilgili özel çalışmalar yapılıyor.
Big Bang 2014 yarışmasında büyük ödül olan, 100 Bin TL‘lik Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülünü TABTOY aldı.
Tabtoy, 3-8 yaş çocukların çeşitli nesneleri üzerine koyarak oynayabileceği, sensörleri ile nesnelerin türünü, konumunu ve yönünü algılayan ve tablet bağlantısıyla çocuğa geribildirimler sunan bir sistemdir.
Tabtoy Hikayesi;