Proje Nasıl Üretilir? İnsanın Aklına Fikir Nasıl Gelir?

Genelde zordur insanların aklına fark oluşturacak fikirler gelmesi. Herkes bir fikir bir proje üreteyimde hemen zengin olayım veya iyi bir hayatım olsun havasındadır. Alırlar ellerine bir kalem kağıdı masanın başına otururlar sonra düşünürler “ne yapsam ne yapsam hımm”… Böyle kağıtlar dolar, kalemler tükenir… veya bir başkasında gördüğü bir modeli hemen kendi yapmak ister. Bu tip insanların büyük bir kısmı projeye başlamadan yapılmasının zor olduğunu öğrenir pes eder, bi kısmı proje başlar sonra ilgilenmez hevesi kaçar pes eder, bir kısmı ise işi baya bir götürür ya ekonomik krizden pes eder, ya geliştirememekten ya da rekabete dayanamaz pes eder. (Ör: Çiğ Köfteciler, Dönerciler, … )

Şimdi siz bir fark oluşturarak PROJE mi üretmek istiyorsunuz?

Bunun için öncelikle İnovatif olmanız baktığınız bir şeyleri farklı görebilmeniz gerekiyor. İnovatif olmaktan maksat bu çok ekstra bir özellik değildir. Anlatmak istediğim herhangi bir nesneye veya bir iş modeline neye bakarsanız bakın onu nasıl FARKLILAŞTIRABİLİRİM veya üzerine nasıl bir ÖZELLİK ekleyebilirim olmalıdır.

İş modellerinin bir çoğu farklılaştırma yapısı üzerine kurulmuştur. Sıfırdan proje üretecek gücü kendinizde bulamayabilirsiniz. Aklınıza gelen bir şey ilk defa sizden çıktığı için demo uygulaması zor olabilir veya gerçekten zordur yapamazsınız bu sizin hevesinizi kaçırabilir. Amerika’nın keşfedildiğini unutmayın. Siz Amerika’nın içerisindeki güzellikleri keşfetmeye, kimsenin göremediğini görmeye odaklanın. Bu sayede örnek aldığınız modeller üzerinde değişiklik, ekleme yaparak kendi PROJE’nizi oluşturabilirsiniz. Veya çok zorlanıyorsanız yabancı siteleri biraz fazla karıştırın ama oldukça fazla, yurtdışındaki modelleri Türkiye’ye getirin.

Şu bir gerçek ki ülkemizde gerçekleşen bir çok yeni proje yurtdışında seneler önce uygulanmaya başlanmış veya o proje orada eskimiştir bile. Uykularınız kaçacaksa eğer araştırmaktan kaçsın, kararsızlıktan değil.

İnovatif olun, gözlüğü bir defa da tersten takın.

Bakalım ne göreceksiniz?

Güncel İçerikler