300 milyon dolar yatırım alan DeepL’ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

DeepL, isabetli ve doğallıktan ödün vermeyen makine çevirileriyle dil engellerini aşmayı hedefleyen bir yapay zeka şirketidir. Hangi çevirinin kime ait olduğunun gizlendiği testlere göre DeepL Translator, 2017’den günümüze uzanan dönemde dünyadaki en yüksek çeviri kalitesine ulaşmıştır.

DeepL, küresel dil çözümlemelerine yönelik artan talebin etkisiyle 2 milyar dolar değerlemeyle 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Index Ventures‘ın liderlik ettiği ve ICONIQ Growth, Teachers’ Venture Growth ile mevcut yatırımcıların da katıldığı bu yatırım turu büyük ilgi gördü.

DeepL’in kurumsal alanda hızla benimsenmesi, şirketin 60’tan fazla küresel pazarda büyümesini ve 100 binden fazla işletme, resmi kurum ve diğer kuruluşlara ulaşmasını sağladı. DeepL’in geliştirdiği Language AI platformu, yapay zeka destekli çeviri ve yazma çözümleri sunuyor.

DeepL’in kurucusu ve CEO’su Jarek Kutylowski yatırımla ilgili verdiği demeçte; “Yapay zekanın hızla geliştiği bu dönemde, şirketlerin teknolojiyi kullanma yarışında güvenilir çözümlere yöneldiği bir dönüm noktasına yaklaşıyoruz.” dedi.

Jarek Kutylowski, DeepL’in kurucusu ve CEO’su

Yeni yatırımın, Language AI platformlarının dünya genelinde şirketlerin dil alanındaki zorluklarını çözmede önemli bir rol oynadığını belirtti. Kutylowski, çözümlerini genişletmek ve liderliklerini korumak için sürekli büyümeye ve yenilik yapmaya odaklandıklarını vurguladı.

DeepL’in müşteri ağı, dünya çapında 100 binden fazla işletme, resmi kurum ve diğer kuruluşlardan oluşuyor. Şirketin müşterileri arasında Zendesk, Nikkei, Coursera ve Deutsche Bahn gibi firmalar bulunuyor. DeepL, geçtiğimiz yıl kilit pazarlara yönelik stratejik yatırımlarını hızlandırdı ve Ocak 2024’te ABD’de ilk ofisini açtı.

DeepL, Nisan 2024’te yazılı kurumsal iletişime özel olarak tasarlanmış bir yazma asistanı olan DeepL Write Pro‘yu piyasaya sürdü. Ayrıca platformda desteklenen dil sayısını 32’ye çıkardı.

Index Ventures partnerlarından Danny Rimer, DeepL’in hızla büyüyeceği ve başarılı olacağına inandıklarını belirtti. Index Ventures, Figma, Slack, Wiz ve ScaleAI gibi başarılı SaaS işletmelerine yatırımlarıyla tanınıyor.

IBM’in yaptığı bir araştırmaya göre, işletmelerin %42’si halihazırda yapay zekayı aktif olarak kullanıyor ve %40’ı yapay zekanın potansiyelini araştırıyor. Bu hızlı gelişen ortamda DeepL, dil endüstrisini dönüştürmede yapay zekanın uygulanmasına öncülük ediyor.

DeepL’in Language AI platformu, birçok sektörde yapay zeka destekli dil teknolojisinde bir numaralı tercih haline geldi. Platform, küresel işletmeler için kritik bir yatırım olarak görülüyor ve çeşitli iletişim zorluklarını ele alıyor. DeepL’in çözümleri, dile özel yapay zeka modelleriyle çalışıyor ve farklı ihtiyaçlara hitap eden daha isabetli çeviriler yaparak yanlış anlaşılma riskini azaltıyor.

  • Forrester tarafından yapılan 2024 tarihli bir araştırma, DeepL kullanımının küresel şirketlere %345 yatırım getirisi sağladığını, çeviri süresini %90 oranında kısalttığını ve iş yükünde %50 azalma sağladığını ortaya koydu.

Zendesk CTO’su Adrian McDermott, “Yapay zeka araçlarını müşteri deneyimine dahil etmenin gücünü ilk elden görüyoruz ve DeepL’in sektör lideri çevirisi bunun en iyi örneği” dedi. McDermott, DeepL ile çalışmaya devam etmek istediklerini de belirtti.

DeepL, önümüzdeki dönemde ileri düzey yapay zeka iletişim araçları geliştirmek için araştırma ve inovasyona yatırım yapmaya devam edecek ve küresel genişleme faaliyetlerini sürdürecek.

Güncel İçerikler