Coinbase, kripto piyasasının çalkantılı döneminde 19 milyon doğrulanmış yeni kullanıcıya sahip oldu

Kripto para platformu Coinbase, kripto para piyasalarındaki eksi yönlü seyre rağmen 19 milyon doğrulanmış yeni kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı.

Kripto para piyasalarının durumu tahmin edilemezken Coinbase, bu zorlu dönemde 19 milyon doğrulanmış hesaba sahip olduğunu açıkladı. Eşi görülmemiş piyasa gerilemesi, 2022’de şirketler ve kripto borsalarının eksi yönde seyretmesine rağmen insanların bu alana yatırım yapmaya devam ettiği görülüyor.

Piyasa pek çok kişiye sert davransa da, daha fazla kişi Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladı. Coinbase gibi ticaret platformları son zamanlarda kullanıcı artışı kaydetti ve uzun süreli devam eden ayı piyasasından fazla etkilenmemiş gibi bir izlenim sergilemeyi başardı. Finbold tarafından hazırlanan raporlar, Coinbase’in 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 arasında dünya genelinde %21.35‘lik bir büyüme oranıyla 19 milyon doğrulanmış hesaba sahip yeni kullanıcıya sahip olduğunu gösteriyor. Bu verilere göre platform, 2022’de her ay ay en az iki milyon kullanıcıya sahip oldu.

Finbold tarafından sunulan veriler, Coinbase’in 98 milyon kullanıcıya sahip olduğunu gösteriyor. 2022’in 2. çeyreğinde toplam doğrulanmış kullanıcı sayısı 103 milyondu ve 3. çeyrekte Coinbase en yüksek doğrulanmış kullanıcı sayısını 108 milyon olduğu açıklandı. 6 Aralık 2022 itibarıyla Coinbase, kripto platformları arasında %3‘lük bir küresel pazar payına sahip oldu.

Coinbase’in artan kullanıcı sayısı, kripto para yatırımcıları arasında güveni doğal olarak artıran kripto para birimi uyumluluk yasalarına bağlı kalma taahhüdü ile güvenli bir platformu teşvik ettiği için platformun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki popülaritesinin altını çiziyor. Coinbase’in başarısının bir kısmı, hem yeni başlayanlara hem de ileri düzey kripto para birimi yatırımcılarına hitap ederek onları çok çeşitli dijital varlıklara ve eğitim kaynaklarına ulaştırıp teşvikler sağlarken kripto sektörü hakkında bilgi edinmelerini yardımcı olmasına bağlanıyor.

Coinbase, bulut depolama hizmetleri için kripto para birimi ödemelerini kabul etmek üzere platformunun kullanılmasını sağlarken Web3 inovasyonunu desteklemek amacıyla Google dahil olmak üzere birçok önde gelen küresel markayla ortaklık kurdu.

Güncel İçerikler