Gayrimenkul odaklı girişim SmallSmall, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Hem gayrimenkul sahiplerinin evlerinin hem de kiracıların yaşadığı sorunlara ortak çözümler sunan SmalSmall, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı.

İnsanların gayrimenkul alanında sorunsuz ve verimli şekilde işlemler gerçekleştirmesini sağlayan SmallSmall, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı. Yatırımın 2 milyon doları öz kaynak olarak ve 1 milyon doları da borçlar için kullanılacak.

2018 yılında Tunde Balogun, Naomi Olaghere ve Pidah Tnadah tarafından eski adıyla RentSmallSmall olarak kurulan proptech (gayrimenkul teknolojileri) girişimi, müşterilerin kolayca ev aramalarını, tercih ettikleri birimleri ücretsiz olarak incelemelerini ve aylık ödeme yapmalarını sağlıyor. Ev kiralamanın, daire satın almanın ve buradan sorunsuz gelir elde etmenin güvenli yolu SmallSmall’dan geçiyor.

SmallSmall kurucusu ve CEO’su Tunde Balogun, “Ev sahiplerinin sorun yaşadığı noktaları tespit ederek başladık. Kirayı bir yıl önceden tahsil etseler de yıllık sistemin temerrüt oranı çok yüksek olduğundan insanlar mali sıkıntılar yaşadığında sonraki kiraları ödeyemeyebiliyorlar. Kiracıların 6 ay – 12 ay beklemek zorunda kalacakları yasal tahliye süreci de ev sahiplerini desteklemiyor.” dedi.

Balogun, SmallSmall’ın aylık modeliyle, ev sahiplerinin bildirimde bulunduklarında bu süreci hızlandırabileceklerini iddia ediyor ve bu onların sundukları paketin sadece bir parçası oluyor. Balogun, SmallSmall’ın ayrıca, ev sahiplerinin yaklaşık %10-15’lik ekstra marjlar alarak kaliteli kiracılara erişmelerine ve temerrütleri frenlemelerine izin verdiğini de sözlerine ekledi. Balogun ayrıca, müşterilerin kiralarını zamanında ödediklerinde, kredi profillerini platformda oluşturduklarını ve temerrüde düşmeleri durumunda çeşitli finansal yardımlara erişmelerine izin verdiklerini belirtti.

2018’den bu yana SmallSmall’a 476.000’den fazla kişinin kaydolduğu açıklandı. Bu sayının 80.000’i bekleme listesindeyken, girişim yalnızca yaklaşık 1.500 kişiye hizmet verdi. Balogun, “Bu, çok zayıf olan arza kıyasla talebin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.” dedi.

Tedarik havuzunu artırmak ve müşteriler için seçenekler oluşturmak için girişim, Temmuz ayında RentSmallSmall ismini bırakarak yeniden markalaştı. Yeni ismiyle beraber SmallSmall, BuySmallSmall ve StaySmallSmall dahil olmak üzere üç ürün grubundan biri oluyor.

Yatırım sonrasında girişim, 2023’ün ilk çeyreğinde Port Harcourt, Enugu ve Jos dahil olmak üzere Nijerya’daki diğer ana şehirlerde faaliyetlerini başlatmayı planlıyor.

Güncel İçerikler