YouTube, yalnızca premium abonelerin 4K videolara erişeceği test programını sonlandırdı

Popüler içerik platformu YouTube, 4K videoların yalnızca premium abonelere yayınladığı testi sonlandırdı.

İçerik platformu YouTube, geçtiğimiz günlerde kullanıcıların oldukça tepkisini çeken test programını sonlandırma kararı aldı. 4K çözünürlüklü videoların yalnızca premium aboneler tarafından izlenebildiği test programı, kullanıcıları YouTube Premium almaya itiyordu.

YouTube Music ve YouTube Premium’un dünya çapında 50 milyondan fazla abonesi oluğu belirtiliyor. Bu testle beraber kullanıcıların premium aboneliklere yönelmesi amaçlandı. YouTube tarafından atılan tweet’te yapılan testlerin sonlandırıldığı ve herkesin para ödemeden 4K kalitesindeki videolara sorunsuz erişebileceği belirtildi.

Dev içerik akış platformu, premium aboneliklerin çoğu kişi tarafından satın alması için çeşitli yollar deniyor. Uygulama, daha önce kullanıcıların YouTube Premium aboneliği satın alması için standart kullanıcılara gösterilen reklam sayısını artırdı. Bu yılın başlarında test edilen video içi reklamlarda 11 videoya kadar geçilemeyen reklamların videolara entegre edildiği görüldü.Her ne kadar bu konu tepki çekse çoğu kullanıcı uygulamayı olduğu gibi kullanmaya devam ediyor.

Google, ABD’de kullanıcılarından YouTube Music için ayda 9,99 dolar ve YouTube premium için ayda 11,99 dolar ücret alıyor. Diğer pazarlarda bu ücretin değişiklik gösterdiği biliniyor. YouTube Music’in ülkemizdeki fiyatı 13.99 TL iken YouTube Premium’un ülkemizdeki fiyatı 16.99 TL olarak açıklandı.

YouTube, içerik üreticilerini. platformda daha rahat içerikler paylaşması için de çeşitli çalışmalar yapıyor. Twitter, Instagram, Facebook gibi diğer sosyal medya platformlarının içerik üreticilerinin kanallarının ve hesaplarının tanıtımını kolayca yapabilecekleri tanıtım odaklı yeni özellikler, YouTube’da da kullanıma sundu.

Güncel İçerikler